Als er een speciale editie langskomt van een horloge dat gelinkt is aan wielrennen dan hangt daar vaak ook een serieus prijskaartje aan. Daarbij schiet mij meteen de door IWC gemaakte GST die als Jan Ulrich Limited Edition over de toonbank ging, te binnen.

Deze Unimatic Uno die een L’Eroica tintje heeft gekregen is veel vriendelijker geprijsd. Het is ook een ander horloge. Deze Unimatic model Uno kost namelijk € 670,- (zonder belasting). Het horloge wordt gemaakt in Italië, maar de onderdelen komen van verschillende leveranciers. Het horloge is gemaakt in een oplage van 300 stuks.

Duikhorloge

Het is een duikhorloge alleen hebben ze voor deze versie de minuten weergave op de bezel weggelaten. Hierdoor ziet het horloge er rustiger uit en valt het logo meer op. Want op de wijzerplaat is het logo van L’Eroica zichtbaar. Ook de kleur van het evenement is terug te vinden op de wijzerplaat. Heel subtiel gedaan, wat ik wel kan waarderen. De rubberen band heeft allemaal geperforeerde gaten wat geïnspireerd is op de fietsschoenen van vroeger. Die hadden namelijk ook van die gaatjes.

Qua uurwerk krijg je een Seiko NH35A automaat. De diameter is niet te groot want hij is 40 mm. In de achterkant is ook nog de link met L’Eroica gegraveerd. Nou, wat ik al zei, het is een redelijk subtiel horloge maar met een leuke link naar wielrennen. Mocht je het bandje niet zo mooi vinden, die kan je natuurlijk altijd nog vervangen voor een andere. Zoals de mooie nato strap die je erbij krijgt. (zie laatste afbeelding).

Meer info via Unimatic Watches