Ivan Basso en Alberto Contador zijn twee oud-wielrenners die samen het exclusieve fietsenmerk Aurum hebben opgericht. Aurum richt zich met een compact assortiment op het topsegment fietsen en Basso en Contador hebben nu een special edition van het model Magma gelanceerd in een oplage van slechts 21 stuks.

Exclusief prijskaartje van € 15.999,-

En laten we maar met de deur in huis vallen, aan die exclusieve oplage hangt natuurlijk ook een exclusief prijskaartje. € 15.999,- om precies te zijn. Maar ja, dan ben je wel eigenaar van een racefiets waar er maar 21 stuks van gemaakt zijn. En niet alleen dat, want je krijgt er een fiets voor terug met specificaties om je vingers bij af te likken, maar dat mag je natuurlijk ook wel verwachten voor dat geld.

Sram Red, Lightweight en CeramicSpeed

De Aurum Magma Khamai is afgemonteerd met de Sram Red eTap AXS groepset, inclusief een Quarq powermeter. De derailleur is een custom variant van CeramicSpeed, met de tekst Aurum Khamai Special Edition op de derailleurwielen. En ook de wielen mogen er wezen, want dat zijn de Lightweight Meilenstein carbon wielen in een tubeless uitvoering. Een Prologo Scratch zadel, Vittoria Corsa banden en een cockpit en zadelpen van Aurum zelf maken de fiets af.

Andere eigenschappen van de Magma Khamai zijn de volledig geïntegreerde bekabeling, de one-piece carbon cockpit, de ronde zadelpen met een keurig weggewerkte bevestiging en de vrij klassieke lijnen van het frame. Kijk maar eens naar de staande achtervork, die helemaal bovenaan de zitbuis uitkomt. Maar wel weer op zo’n sierlijke manier dat het een lust voor het oog is.

Een kameleon kleurig design

Maar naast de kloppende specs draait het bij deze uitvoering wat mij betreft vooral om het design. Het frame is met de hand gespoten en als je naar de headerfoto kijkt neigt de kleur van het frame richting blauw, maar op de andere foto’s heeft de fiets meer een paarsige kleur. Een echte kameleon dus. Volgens Magma verandert de kleur met elke andere lichtinvalshoek en daardoor is elke fietsrit weer speciaal.

De decals zijn uitgevoerd in een zilverkleur en op de onderbuis staat de merknaam Aurum. Op de bovenbuis staat Magma en op de voorkant van het balhoofd staat het logo van Aurum, een A zonder middenstreepje. Op de voorkant van de matzwarte cockpit staat de merknaam in glanszwarte letters en op de liggende achtervork zien we ook de merknaam terug. Op het frame staan de handtekeningen van Basso en Contador en op de bovenkant van de bovenbuis staat een rondje met daarin welk nummer van de 21 fietsen jij hebt. Al met al prachtig gedaan als je het mij vraagt, maar we laten het toch nog even bij plaatjes kijken.

Meer info via Aurum.