Van Nicholas is een bijzonder merk. Doordat alle fietsen van titanium gemaakt worden hebben ze wat mij betreft een gave uitstraling en is het zeker geen dertien in een dozijn merk. Op Velofollies zagen we op de stand van Van Nicholas naast de collectie ‘volwassen’ fietsen ook nog iets anders leuks, en dat willen we jullie niet onthouden. Als je dit leest ben je zelf het stadium van dit soort fietsjes waarschijnlijk al wel gepasseerd, maar dat mag de pret natuurlijk niet drukken.

Indrukwekkende specs

Van Nicholas introduceert met de Ventus Jr. namelijk een loopfiets. En ja, natuurlijk is ook dit fietsje van titanium gemaakt! Over een groepset of geïntegreerde cockpit hoeven we dit keer niet te schrijven, maar wat wél gaaf is om te zien dat de wielen én de voorvork van carbon zijn. Het frame, stuur en de stuurpen zijn gemaakt van hetzelfde titanium als dat voor de volwassen fietsen van Van Nicholas wordt gebruikt. Door het gebruik van titanium en carbon weegt de loopfiets slechts 2322 gram. Verder staat het logo van Van Nicholas netjes op de buis en is de fiets voorzien van rubberen handvatten zodat het kind stevig houvast heeft.

Groeipotentie

Het zadel is in hoogte verstelbaar zodat het fietsje met het kind mee kan groeien. Ook heeft de fiets geïntegreerde voetsteunen onderaan de zadelpen, voor als het kind genoeg zelfvertrouwen en evenwicht heeft om een stukje zonder voetondersteuning rond te fietsen. Van Nicholas geeft aan dat de loopfiets geschikt is voor kinderen van 3-5 jaar en dat uit onderzoek blijkt dat kinderen die met een loopfiets oefenen eerder zelfstandig fietsen dan kinderen die alleen met een fiets met zijwieltjes hebben geoefend. Een eigenschap van titanium is de robuustheid en de lange levensduur, waardoor vele generaties kinderen de loopfiets kunnen gebruiken.

De prijs is niet mis, want je schaft de Ventus Jr. aan voor € 999,-. En ten opzichte van een – vaak plastic – alternatief haal je natuurlijk ook een stukje kwaliteit en beleving in huis. Maar ik denk dat de kleinste wielerfans met dit fietsje zeker weg zullen lopen.

Meer info via Van Nicholas