In de eerste aflevering van deze nieuwe Youtube serie Frontiers doet Ian Boswell zijn verhaal. De Amerikaan, die afgelopen jaar voor Katusha-Alpecin reed, kondigt hierin het einde van zijn carrière aan. Hiermee maakt hij een einde aan zijn rol in de World Tour, maar hij hangt de fiets niet aan de wilgen.

Tijdens de Tirreno van 2019 komt hij hard ten val op zijn hoofd en het herstel duurt vele malen langer dan gedacht. Dit heeft Boswell aan het denken gezet en doen besluiten om te stoppen op World Tour niveau. Na het stoppen van de ploeg had hij de optie om elders te gaan rijden, maar hij koos ervoor om het anders aan te gaan pakken.

Inmiddels is hij samen met zijn vrouw verhuist naar Vermont, waar ze een bed and breakfast aan het opzetten zijn. Daarnaast blijft natuurlijk de liefde voor de fiets en gaat hij zich richten op het rijden van gravel races. Iets dat meerdere (oud) wielerprofs gaan doen, zo zal Peter Stetina ook nog zijn verschijning gaan maken in de serie die mogelijk is gemaakt door Wahoo. Boswell zal onder andere grote gravel-events als Dirty Kanza, Belgian Waffle Ride, Oregon Gravel Grinder en Rooted Vermont gaan rijden. In deel 2 vertelt Peter Stetina over zijn gravelavontuur.