Het Italiaanse Veloflex is een relatief klein bedrijf dat sinds 1981 handgemaakte fietsbanden produceert. De afgelopen periode heeft het bedrijf op slot gezeten vanwege de bekende reden. Inmiddels zijn de deuren weer open en zijn alle tien werknemers weer aan de slag. En om direct goed uit de startblokken te komen, lanceren ze de tubeless uitvoering van de Corsa band.

Corsa EVO TLR en Corsa Race TLR

De naam verraadt het al, want TLR staat voor Tubeless Ready. De bandencollectie van Veloflex bestaat uit drie types waarbij het verschil zit in de samenstelling van de band. Ze hebben de Record, de Corsa Evo en de Corsa Race. Het profielloze loopvlak is bij al deze banden hetzelfde en is gemaakt van natuurlijk rubber met silica. Het grootste verschil zit in het karkas. De Corsa Evo, die volgens Veloflex bedoeld is voor de serieuze amateur en als trainingsband, heeft een karkas van 320 TPI. De Race uitvoering, voor de wedstrijdrenner, heeft eenzelfde loopvlak maar een karkas van 350 TPI. Hoe hoger het aantal ‘Threads Per Inch’ des te soepeler de band wordt. Met 350 TPI is deze band één van de soepelste banden op de markt. De Race uitvoering is dus een stukje soepeler en daarnaast ook lichter. Van deze twee banden is er nu dus een tubeless uitvoering. Deze is verkrijgbaar in 25mm en 28mm en is met behulp van vloeistof te monteren zonder binnenband.

De derde band uit het assortiment is een tijdritband, de Record. Deze heeft ook een soepel 350 TPI karkas en hetzelfde loopvlak als de Race band. Het verschil is dat deze geen anti-leklaag heeft en 23mm breed is. Hierdoor is hij zo’n 85 gram lichter, maar ook kwetsbaarder.

Voor alle details en prijzen kan je terecht op de website van Veloflex.