Titanium heeft iets magisch, maar het is helaas ook kostbaar. Van Nicholas heeft met de Ventus altijd een model in de gelederen gehad die betaalbaarder was in vergelijking met andere modellen. Maar die heeft dan niet dezelfde eigenschappen als de topmodellen? Nou, op de nieuwe Ventus kan je veel van de duurdere modellen terug vinden.

Geïntegreerd balhoofd en carbon voorvork

We zien het natuurlijk vaker in de fietswereld dat nieuw ontwikkelde technieken langzamerhand ook in de budgetvriendelijke modellen terug komt. Zo is het ook bij Van Nicholas gegaan. Bij de Ventus zijn er veel technieken van de duurdere Skeiron overgekomen, zoals het geïntegreerde balhoofd en de volledige carbon SLR voorvork.

Flat-mount schijfremmen

Maar we zien op de Ventus nu ook steekassen vóór en achter voor een hogere stijfheid. Ook ‘verdwijnen’ de remkabels nu in de onderbuis of de voorvork. De schakelkabels lopen nog wel buitenom. Zo blijft er toch nog een beetje verschil met de duurdere modellen. Wel zien we de flat-mount schijfremmen. Staat toch een stuk strakker en het schijnt aerodynamisch ook nog beter te zijn. In het frame passen nu ook banden tot 28mm.

Comfort en competitief

Het bekende comfort van titanium zorgt er natuurlijk voor dat je het wat langer in het zadel kunt volhouden. Maar volgens Van Nicholas is de fiets niet op comfort ontworpen. Zo moet de fiets stijf genoeg zijn om er snel en competitief mee te rijden. De geometrie is daarop ook berekend.

Vanaf november zijn de fietsen verkrijgbaar. Een frameset inclusief de volledige carbon voorvork heb je voor € 1499,-. Complete fietsen beginnen vanaf € 2499,- met een Shimano 105 afmontage. Voor € 2799,- krijg je Shimano Ultegra op de fiets en betaal je € 4099,-, dan wordt de fiets met Dura-Ace afgemonteerd.

Als je op zoek bent naar titanium, maar niet de hoofdprijs wilt betalen dan is de nieuwe Ventus een goede kandidaat. Meer info via Van Nicholas