De periode van de voorjaarsklassiekers wordt door de merken veel gebruikt om allerlei nieuwtjes te introduceren. Dat doet Cadex ook door vandaag met maar liefst vier nieuwe producten. Het merk Cadex hoeven we niet meer te introduceren als onderdeel van Giant, want dat weet onderhand iedere fietsliefhebber wel. Bij deze hebben we het toch nog even gedaan ;-).

Lichtste wielset van Cadex

Eerst maar over de lichtste wielset van Cadex tot zover. De Cadex Max 40 WheelSystem zoals hij officieel heet heeft gewicht van 1247 gram. Dat is niet verkeerd terwijl de velghoogte toch 40 mm is. Cadex heeft zelf metingen gedaan qua stijfheid. En daaruit blijkt dat hij een hogere stijfheid heeft dan de Lightweight Obermayer en de Syncros Capital SL.

De hookless velg heeft een binnenbreedte van 22,4 mm en er wordt gebruik gemaakt van de Cadex Super Aero-spaken van carbon. Dit zal de klimwielset worden voor Team Jayco AlUla. Dat de wielset met zulke specificaties niet heel goedkoop zal zijn, is evident. De adviesprijs is dan ook een stevige € 3.998,-. Maar wat zien ze er goed uit!

Cadex Race GC fietsband

Verder hebben ze een nieuwe fietsband, de Cadex Race GC. Deze 240 TPI 28 mm fietsband is ook licht met 279 gram en past daardoor goed bij de bovengenoemde wielset, volgens Cadex. Hij heeft 18% minder rolweerstand dan het vorige model. Dat hebben ze voor elkaar gekregen door onder andere minder lagen te gebruiken. De band heeft een adviesprijs van € 79,95

Twee Carbon stuur- en stuurpen combinaties

Tot slot zijn er twee carbon cockpits. De Cadex Aero Integrated en de Cadex Race Integrated. De kabels worden intern geleid waardoor het geheel er erg strak uitziet. Daarnaast is het meer Aero.

De Aero Integrated cockpit (420 x 100 mm) weegt 325 gram terwijl de Race Integrated cockpit 256 gram weegt. De Aero heeft een vlakkere bovenkant en een langere reach en de Race heeft meer flare (11 graden). Ze kosten beide € 649,- en het is afhankelijk van of je sprinter bent of klimmer welk stuur je voorkeur heeft. Of je kiest het stuur dat beter bij je fiets past. Ze zijn er in zestien verschillende maten.

Meer info via Cadex

Cadex Race Integrated
Cadex Aero Integrated