Vittoria heeft een nieuwtje, want ze hebben met de RideArmor een nieuwe buitenband. Volgens Vittoria is de nieuwe band slijtbestendig, en scoort hij hoog op grip en lekbestendigheid. Vittoria omschrijft de band dan ook als een all-season band die bestand is tegen het vervelendste wat je kan overkomen onderweg: een lekke band.

Combi van grafeen en Silica 2C

De compound bestaat uit een combinatie van grafeen en Silica 2C, en dat moet volgens Vittoria zorgen voor grip en comfort in zowel droge als natte weersomstandigheden. De ArmorSkin zijkant beschermt de band tegen scheuren en de gladde bovenkant moet zorgen voor een lage rolweerstand, al ligt de focus van Vittoria met deze band echt op duurzaamheid en lekbestendigheid.

Een echte kilometervreter?

Het karkas is gemaakt van nylon, bestaat uit meerdere lagen en heeft een TPI van 100. Ter vergelijk, de Corsa Pro band heeft een TPI van 320. Deze RideArmor zal dus stugger zijn. De banden zijn geschikt om tubeless mee te rijden, mits je velgen daar ook geschikt voor zijn. Mijn eerste indruk op basis van de feiten is toch wel dat dit een hele sterke en stevige band moet zijn, waar je veel kilometers kunt maken. Ik ben benieuwd hoe dat in de praktijk zal zijn.

De band is zwart van kleur en is nu al verkrijgbaar in breedtes van 26, 28, 30 en 32 millimeter. In het tweede kwartaal van dit jaar komen daar de 34, 36 en 38 mm banden bij. De band kost € 59,95. Verder hangt het gewicht af van de breedtemaat, dit varieert van 355 gram (26 mm) tot 475 gram (38 mm).

Meer info via Vittoria.