Steeds meer wielerkledingmerken hebben een custom lijn. De betekenis van het woord custom verschilt nog wel eens. Bij Giordana doen ze ook aan custom en dan op een manier wat je ervan mag verwachten. Als eerste kan je kiezen uit allerlei kledinglijnen. En ja, je kan ook de kledinglijn waar de profs van Astana en Michelton-Scott mee rijden als basis kiezen voor je eigen custom set. Maar daarnaast hebben ze ook verschillende dameslijnen, triathlonkleding, sokken, handschoenen, petjes en zelfs wollen shirts als basis voor je eigen design. Je kan jezelf zo professioneel aankleden als je wil. Met alleen een shirt en broek of aangevuld met een windvest, winterjack, lange broek, arm- en beenstukken, overschoenen etc. Allemaal in hetzelfde custom design.

6 stappen
Het bestelproces hebben ze ingedeeld in 6 stappen. Eerst kies je welke set je graag custom wil hebben. Dat is afhankelijk van wat je ermee wil doen en wat voor soort renner je bent. Als je er wedstrijden mee wil rijden, dan zal je een andere set kiezen dan wanneer je rustig lange afstanden ermee wil rijden.

Stap 2 is stiekem het leukst. Dat is het gedeelte waar je nadenkt over je design. Gelukkig hoef je dat niet alleen te doen. Wanneer jij je wensen doorgeeft aan Giordana dan zullen zij die wensen omzetten in een design. Zij kunnen namelijk ook rekening houden met hoe designs en kleuren op een bepaalde stof eruit gaan zien, of er misschien niet uit gaan zien. Daar wordt je gelukkig dus bij geholpen met als resultaat een design naar wens. Het custom programma gaat zelfs zo ver dat je niet alleen de kleur van de rits kan bepalen, maar ook de kleur van de stiksels.

Stap 3 is redelijk makkelijk. Je bestelt de aantallen van de kledingsets die je wil hebben met een minimum van 10 stuks van hetzelfde item. Het is vaak iets wat je voor je team of groep vrienden in een keer laat maken.

Stap 4 is erg mooi als je erbij kan zijn. Maar helaas zit je meestal thuis te wachten tot in Italië alle sets met de hand naar wens in elkaar worden gezet. De kleding wordt gemaakt in het custom design wat uit stap 2 is gekomen. Het design komt via sublimeren op de stof. Deze manier geeft het mooiste resultaat omdat, simpel gezegd, de inkt niet op de stof wordt gedrukt maar erin wordt opgenomen. Hier gaan zo’n 8 weken overheen voordat alles klaar is.

Stap 5 merk je helemaal niets van. Elk item wordt met de hand nog een keer nagelopen als kwaliteitscontrole. Ook wordt het design gecontroleerd, zodat je thuis ook echt het de kledingset krijgt die je verwacht. En dan is het zover, de sets worden verzonden in stap 6.

Wat kost dat nou?
En wil je natuurlijk weten wat het gaat kosten. Dat is afhankelijk van welke en hoeveel kledingstukken je wil hebben. Maar voor de Vero Pro set (shirt en bibshort) is de vanafprijs € 62,40 excl. BTW. De prijs is inclusief het custom design en bedrukken van de kleding. Maar je krijgt eerst een offerte zodat je weet waar je aan toe bent. Voor België en Nederland is CarbonBike de verdeler voor Giordana en voor meer informatie kan je kijken op de Giordana Custom website.