Het al eerder aangekondigde boek van Marijn de Vries en Nynke de Jong ligt in de winkels.

Als ondertitel heet het boek: “een handboek voor de fietsende vrouw”, maar stiekem is het boek ook geschikt voor de vrouw die nog niet fiets maar wil gaan fietsen. Het boek legt dan ook alle basis principes van de fiets uit en waar je op moet letten bij het kopen ervan. Wel lekker handig zoals onderstaande afbeelding met uitleg van de onderdelen.

Ondanks dat Marijn (als prof renner) in de pers meer aandacht krijgt dan Nynke (als prof schrijver) is het boek toch echt fifty/fifty geschreven. Ieder de helft dus.

Naast de informatieve pagina’s staat het boek ook vol leuke verhalen zoals de eerste racefiets van Nynke: “Ik wilde gewoon een racefiets die daarvoor van een oud vrouwtje was geweest, die ‘m alleen maar gebruikte voor de boodschappen”.

Kortom een echt leuk boek voor zowel man als vrouw! Hieronder nog een leuk filmpje van de twee, stralend bij de boekpresentatie, waarbij de interviewster een dubieuze klemtoon legt op de vraag: “Wie gaat dit kopen???”. Te koop bij Bol voor net geen € 16,-