Ze komen eigenlijk nog maar net kijken, maar Wahoo lijkt op weg te zijn naar een solide, vaste plek tussen de gevestigde fietscomputers. En ze hebben wederom wat nieuws: de Elemnt Mini.

Ze begonnen groot, maar worden steeds kleiner. Björn gaf in zijn review aan dat hij de Elemnt, waar hij verder erg tevreden was, ietwat groot vond. Toen leek het alsof Wahoo naar hem geluisterd had en kwam met de Bolt op de markt. Die is aerodynamisch, maar vooral ook kleiner dan de Elemnt. De nieuwe Mini doet zijn naam volledig eer aan want die is met zijn 1,8″ scherm nog iets kleiner dan de Bolt. En daar hoort ook een kleinere prijs bij, namelijk € 89,99. Vooral op de vergelijkende foto zie je het verschil goed tussen de drie Elemnt computers. Met de opgegeven 31 gram is de Mini ook nog eens zo’n 20 gram lichter dan de Bolt. Best een verschil dus.

Wat betreft functionaliteiten moet de Mini ook een beetje inleveren, maar dat lag al een beetje in de lijn der verwachtingen. Navigeren zit er niet in bijvoorbeeld, daarvoor moet je de andere twee Elemnts hebben. Maar de Mini registreert verder wel alles, tenminste, als je koppelt met je smartphone. Zonder smartphone kan je de Mini Wahoo koppelen aan de eigen snelheid-, cadans- en hartslagsensoren (voorlopig ook alleen aan de sensoren van Wahoo, maar daar wordt aan gewerkt) . Leg je een verbinding tussen de Mini en je telefoon, dan kan je met de GPS van je telefoon ook je route vastleggen, als ook notificaties op je scherm zien. Het instellen van de Mini gaat net als bij de andere Elemnts eenvoudig via de app van Wahoo. Bij de eerste setup scan je met de app de QR-code van de computer en je kan aan de slag. Dan kan je ook weer alle schermen naar wens aanpassen. Nog een voordeel van de koppeling met je telefoon is dat je dan gebruik kan maken van Wahoo Live Tracking. Dat is recentelijk bijgewerkt en stelt je in staat om handmatig of automatisch je positie (en alle bijbehorende data van je rit) te delen met anderen tijdens het rijden.

Voor een mini fietscomputer is € 89,99 nog best stevig. Daar krijg je met de Elemnt Mini echter wel een heel goed afleesbaar scherm, ondersteuning van Bluetooth én ANT+, Wahoo Live Tracking en een strakke minimalistische fietscomputer voor terug, waar je ook je route mee vast kan leggen.

De Wahoo Elemnt is nu al verkrijgbaar voor € 89,99 en wordt inclusief een Wahoo Speed sensor geleverd.

Via Wahoo