Eind 2019 werd Speedplay overgenomen door Wahoo. Het was sindsdien een tijdje stil. Maar nu blijkt dat ze in ieder geval niet stil hebben gezeten, want de hele lijn heeft een update gekregen en er zit nog meer moois aan te komen.

De vier nieuwe pedalen hebben een verstelbare vrijheid van 0º tot 15º van de schoenplaatjes. En nieuwe afgesloten lagers moeten ervoor zorgen dat je geen onderhoud meer hoeft uit te voeren. Ook moet het pedaal zelf duurzamer zijn gebouwd. Voor de aerodynamica hebben ze op de as de aansluiting voor de steeksleutel weggelaten. Vanaf nu zet je de pedalen vast met een inbussleutel.

De nieuwe reeks bestaat uit de COMP voor € 149,99 als instapper, dan heb je de ZERO voor € 229,99 met een roestvrijstalen as gevolgd door de AERO voor € 279,99 met kuiltjes aan de onderkant voor de aerodynamica. Als laatste is er de NANO voor € 449,99 met een titanium as en daardoor een laag gewicht (168 gram). Bij de COMP krijg je een schoenplaatje om makkelijker uit te klikken. De andere schoenen krijgen een Standaard Spanning schoenplaatje. De schoenplaatjes zijn per pedaal wel uitwisselbaar.

En coming soon is een vijfde Speedplay pedaal met de POWRLINK ZERO vermogenmeter. Die aan beide kanten van het pedaal zal werken. Helaas hebben we hier nog niet meer informatie over. Voor meer info over de andere vier pedalen kun je hier terecht.