Kinetic maakt al zo’n 20 jaar indoortrainers en zijn dit jaar met hun eerste Direct Drive trainer gekomen, de R1. Die kan ook nog iets extra’s!

Het is tegenwoordiger een stuk vermakelijker om binnen te trainen, al zal het nooit zo realistisch worden als buiten fietsen. Dat kan je wel op een aantal manieren proberen te benaderen. Een aantal fabrikanten doen dat door de motor te perfectioneren en Kinetic doet dat door ook beweging toe te voegen. Normaal gesproken staat je fiets helemaal vast in de trainer en krijg je er – als het goed is – geen enkele beweging in.

Realistisch bewegende trainer
De trainers van Kinetic bewegen wel, zijwaarts althans. Een aantal van hun opvallend groene indoor trainers kunnen dit, bijvoorbeeld als je staat op de pedalen. Ze noemen dit heel toepasselijk “Rock And Roll”. Dit principe hebben ze de afgelopen jaren toegepast bij hun indoor trainers waarbij je de fiets met achterwiel in de trainer monteert. Van deze trainers zijn er ook statische modellen die niet meebewegen. Wat ze nog niet hadden, was een direct drive trainer. Verleden tijd dus, want met de Kinetic R1 hebben ze én een direct drive smart trainer én eentje die zijwaarts meebeweegt.

Topmodel
De Kinetic R1 (T-7000) is het topmodel. De smart-trainer is via Bluetooth en ANT+ te verbinden met alle apps die er momenteel op de markt zijn. Hij kan maximaal 2000 watt aan weerstand leveren waarmee je een virtueel stijgingspercentage van 20% kan simuleren. Het heeft een nauwkeurig van +-3%.

De trainer is geschikt voor verschillende typen achteras en na de training kan je de poten inklappen om hem op te bergen. De cassettebody kan je zonder gebruik van gereedschap verwijderen. Dat kan handig zijn als je de trainer met verschillende soorten fietsen en groepen wil gebruiken. Met een prijs van € 1055,- valt hij in het hoge segment van smart-trainers en qua eigenschappen zijn er ook weinig verschillen. Uitgezonderd de bewegelijkheid!

Via Kinetic