Hadden we onlangs ook al een mooie minitool uit de VS van Spurcycle, bij Wolf Tooth kunnen ze er ook wat van.

Zo’n tool die je eigenlijk nooit hebt gemist, maar nu je weet dat hij bestaat en hoe hij eruit ziet je toch wel graag zou willen hebben. Het is net als bij de titanium tool van Spurcycle weer een mooi staaltje vakmanschap. Het is door Wolf Tooth (Minneappolis, Minnesota) ontworpen en gemaakt. Vervaardigd uit 7075-T6 aluminium, geanodiseerd (in rood en zwart) en weegt slechts 38 gram.

Het is een tang om je ketting snel een eenvoudig vast en los te kunnen maken als je gebruik maakt van een master link schakel, zoals de SRAM PowerLock Link, Shimano Quick-Link of KMC Missing Link. Schakels die je in principe zonder gereedschap los kan maken, maar dat gaan niet altijd even makkelijk helaas. En hoe meer de ketting gebruikt is hoe moeilijker dit dikwijls gaat. En dan hebben we het nog niet eens over je koude handen bij winters weer. Dan is een tang als deze een uitkomst. Je kan ook reserveschakels heel mooi binnenin de tool bewaren. Als je ketting onderweg breekt, heb je die in ieder geval bij je.

Maar de tool kan meer. Met de bek van de tang kan je bijvoorbeeld ook het moertje van de ventiel los- en vastdraaien. De opening die je ziet in het heft is om het ventiel zelf los te kunnen draaien. Tenslotte kan je de tool als bandenlichter gebruiken. Nu zijn wij geen groot fan van metalen bandenlichters, zeker niet in combinatie met carbon velgen, maar in noodsituaties gelden soms andere regels. Kortom, heel mooi tooltje (zeker als je de video hebt gezien) van Wolf Tooth Components.

Via Wolf Tooth Components