Ondanks dat ik al meerdere keren heb gezegd dat ik uit esthetisch oogpunt niet fiets met een zadeltasje, zijn er toch veel rijders die wel zo’n tasje onder het zadel binden. Ja, ik weet het, het is veel praktischer dan alles in je achterzakken te proppen. Maar goed, iedereen heeft zo zijn eigenaardigheden.

Voor de Cannondale liefhebbers is er de Speedster 2 zadeltas. Het kunststof materiaal waarvan het tasje is gemaakt is water-resistant wat zoveel betekent dat het tegen regen kan, maar je moet er niet mee gaan zwemmen. De ritsen zijn wel waterproof, dus daar komt zeker geen water door wanneer je er mee gaat zwemmen 🙂

Met een klittenband sluiting kan je het tasje aan je zadelrails vastmaken en aan de voorkant zit een lusje om aan je zadelpen vast te maken zodat het lekker stabiel blijft hangen. Er zijn drie verschillende maten, namelijk S (443 cm3), M (955 cm3) en L (1331 cm3). Bij de grootste versie kan je door middel van een extra ritsje onderaan (zie foto hierboven) de tas iets groter maken. Gebruik je niet alle ruimte, dan kan je hem wat kleiner laten. Aan de achterkant zit een lusje dat je kan gebruiken om bijvoorbeeld een lampje aan te hangen. Naast het grote opbergvak is er onderaan nog een klein vakje met de ruimte voor een minitool of iets anders wat je vaker gebruikt en er daar makkelijker bij kan. Dit kleine vakje sluit niet met een waterdichte rits maar met klittenband.

De kleinste versie kost € 21,90. Maat M kost € 24,90 en de grootste kost € 29,90. De kleurkeuze is zwart of groen.

Via Cannondale