De Quickview is een geïntegreerde computerhouder voor je Zipp stuurpen. Hij vervangt de faceplate. En de update van het design bij Zipp was te verwachten. Afgelopen jaar kregen alle wielsets al een nieuw jasje en dit is nu ook terug te vinden op de andere onderdelen.

Nieuw design

Het nieuwe Zipp design is vanaf nu te zien op alle onderdelen. Het is niet alleen een nieuwe look, want Zipp heeft ook een aantal onderdelen een update meegegeven. Zo hebben ze bijvoorbeeld de bovenkant van het carbon SL-70 stuur afgevlakt voor wat meer comfort. De carbon SL Sprint stuurpen is verbeterd als het om stijfheid gaat en is te gebruiken in combinatie met de Quickview mount. De update van de looks geldt voor de hele collectie dus het maakt niet uit of je nou met carbon of aluminium onderdelen rijdt.

Quickview mount

Geheel nieuw is de Quickview mount. Hij werd hierboven al even genoemd in combinatie met de SL Sprint stuurpen. De Quickview is een geïntegreerde computerhouder. Er zijn twee uitvoeringen voor de twee verschillende type stuurpennen van Zipp. Het idee is simpel, maar slim, want je vervangt het voorste kapje (de faceplate) van de stuurpen door een kapje waar de mount aan zit. Voor de SL Sprint stuurpennen is er de Quickview op een aerodynamisch gevormd kapje. De Service Course, Service Course SL en Speed SL stuurpennen maken gebruik van een kapje dat er ‘gewoon’ uit ziet. De mount is geschikt voor Wahoo en Garmin computers.

Naast een computer kan je aan de onderkant verschillende accessoires kwijt. Er zit een montagesteun waar je verschillende dingen aan kan monteren. Bijvoorbeeld een GoPro of een voorlamp. Onder de houder passen verschillende lampjes van onder andere Bontrager, Lezyne en Sigma. De mount is te koop voor € 70,- en er zit geen verschil tussen beide uitvoeringen.

Alle specificaties van de ge-update onderdelen en de Quickview mount kan je vinden op de website van Zipp. Daar hebben ze trouwens ook een handige ‘Bar and Stem guide’ met een overzicht van al hun sturen en stuurpennen.