Voor mij is Zwift normaal gesproken een echte winter-oplossing. Aangezien het mooie weer dit jaar lang op zich liet wachten in Nederland was Zwift ook een goed alternatief in de lente. Wat dat betreft was de timing van Zwift prima, want afgelopen week kon je in een nieuwe wereld rondfietsen, de Makuri Islands. Het eerste eiland in de Makuri Islands is Yumezi. Het lijkt erop dat er in de toekomst nog meerdere routes op de Makuri Islands zullen volgen.

Yumezi

De Makuri Islands en ook Yumezi zijn gebaseerd op de Japanse cultuur. Het lijkt me niet heel toevallig dat dit kort voor de Olympische Spelen wordt gelanceerd. De inspiratie voor deze naam komt van een Japanse Haiku die is geschreven door Shiki Masaoka. Eerlijk gezegd had ik er nog niet eerder van gehoord, maar in Japan is het een beroemde dichter.

Yumezi heeft acht routes met in totaal ongeveer 85 kilometer aan nieuwe wegen. Dit varieert van typische Japans ogende steegjes in een dorp of stadje met veel lampjes en kasseien, tot zandweggetjes door grote groene parken, rijstvelden en langs tempels met uiteraard veel bloesems. Het straalt aan alle kanten ‘Japan’ uit en ik heb inmiddels ook de eerste Japanse kilometers in de benen. Vooral de dorpjes en de grote tempels langs de routes zijn mooi om te zien en de details van dieren in de berm zijn leuk gedaan.

Vanaf 1 juni zal de Makuri Islands als extra wereld worden toegevoegd in het Homescreen. Vanaf dan zal het meedraaien in de Guest Worlds tussen onder andere Watopia, Innsbruck en Harrogate. Hier worden op de verschillende routes ook de nodige groeprides gepland en ook voor je personal work-outs kun je op de Makuri Islands rondfietsen.

Tags: