Voor veel triathleten zal het een droom zijn om mee te doen aan het WK Ironman in Kona. Zwift geeft je de kans om door middel van een opleiding hier aan deel te nemen.

Eerder was het al mogelijk om via Zwift een plek in het profpeloton te veroveren bij Dimension Data voor de heren en Canyon SRAM voor de dames. Nu Zwift sinds kort ook door hardlopers te gebruiken is (Zwift Run) kunnen ze met de Academy zowel de fiets- als hardloopprestaties van de deelnemers volgen. De aanpak voor de triathlon is iets anders. Zo focust de organisatie zich op de agegroupers. De Academy wordt ondersteund door Specialized die de winnaars zal voorzien van een complete uitrusting. En dan niet alleen een setje kleding (wat er overigens wel bij zit), maar ook een S-Works Shiv fiets, S-Works 7 schoenen en S-Works Evade helm. Daarnaast krijg je een fitting en Win Tunnel test op hun hoofdkantoor in Morgan Hill, Californië.

Maar voordat het zover is moet je natuurlijk wel al wat kunnen laten zien. Zo moet je in Zwift minimaal level 10 of hoger hebben en moet je een formulier invullen met onder andere je beste races, resultaten en doelen voor 2018. Hoewel het invullen niet heel inspannend is mag duidelijk zijn dat je wel e.e.a. in je mars moet hebben om uiteindelijk geselecteerd te worden. Als dat het geval kan je naast de fiets en accessoires ook rekenen op een smart trainer en hardloopband die je tijdens de opleiding gaat gebruiken. Uiteindelijk zullen er vier amateurs gaan die worden geselecteerd voor het team.

Niet geheel onbelangrijk is de professionele begeleiding door een team van coaches, waaronder Ironman wereldrecordhouder Tim Don. Ook Specialized atleet Lucy Charles (heeft zelf level 25 in Zwift) zit bij het team. Zwift zal ook de kosten dekken van deelname aan het WK in Kona, zoals vluchten, inschrijfkosten en ook een bijdrage voor deelname aan een kwalificatie event.

Inschrijven kan tot 18 maart via Zwift Academy. En ook als je niet aan het programma deelneemt kan je de trainingen van de Academy doen.