Afgelopen zomer hebben we, in de bijna winterse omstandigheden op de Stelvio, de Gabba goed kunnen testen. De weersomstandigheden van dit moment zijn ook ideaal voor de Gabba. Een koude wind en kans op neerslag. Laat dat nou net de elementen zijn waar de Gabba je tegen beschermt. Kortom, op dit moment zal de Gabba een veel gebruikt item zijn.

Wanneer het veel gebruikt wordt, wordt het hopelijk ook veel gewassen. In tegenstelling tot overige wielerkleding wordt wassen met waspoeder aangeraden. Nu kan het zijn (we hebben het zelf nog niet meegemaakt) dat de Gabba zijn werking verliest. Hij is dus niet meer zo waterdicht als toen je hem kocht. Gelukkig zijn er twee mogelijkheden om je Gabba te ‘rechargen’.

1: Wanneer je de Gabba gewassen hebt kan je hem met een strijkbout op lage temperatuur (+/- 30 graden) weer re-activeren. Let op, het is verstandig om wel een handdoek o.i.d. tussen strijkbout en Gabba te leggen.
2: Doe de Gabba in de droger en laat deze op lage temperatuur (+/- 30 graden) een programma draaien.

Beide manieren zorgen ervoor dat de stof die het water buiten moet houden weer wordt geactiveerd en op die manier is je Gabba weer waterdicht/waterafstotend.

Gerelateerd