Het vrouwenwielrennen zit de laatste jaren in een stroomversnelling en om dat momentum erin te houden, is er door Shimano en een aantal bekende fietsende vrouwen waaronder Marianne Vos een nieuw initiatief gestart, genaamd Strongher. “Hee, maar daar hadden ze toch al iets voor?” Eh, ja inderdaad, het heet nu alleen anders, maar het doel blijft hetzelfde en de gezichten ook.

We Own Yellow, Take The Stage of Strongher?
“Take The Stage”, dat was de naam van het eerdere initiatief. En dan was er natuurlijk ook nog “We Own Yellow”. Maar dat was toch niet hetzelfde? Nee, maar ook weer wel, soort van… Een project, met een festival in Utrecht tijdens de Tour. En ook voor vrouwen. Duidelijk? Nee, maar nu is er Strongher, dus vergeet de rest!

Marianne Vos, Lucinda Brand, Lauren Kitchen, Manon Carpenter, Hannah Barnes, Juliet Elliott, Rebecca Charlton, Loes Gunnewijk, Roxane Knetemann, Iris Slappendel, Lucy Garner, Marijn de Vries, zijn een aantal van de ambassadeurs met een gezamenlijk doel; een podium bieden voor de fietsende vrouw en helpen het vrouwenwielrennen verder te ontwikkelen. Dergelijke initiatieven kunnen we natuurlijk alleen maar toejuichen dus goed dat ze hier duidelijkheid in aanbrengen.

De eerste dag van Bikemotion, morgen (vrijdag), zal al deels in het teken staan van vrouwen met de Ladies Night en zondag zal er een “Date At Speed” als gezond alternatief voor Tinder worden georganiseerd, leuk!

Kijk vooral even op Strongher.cc voor meer informatie, wat ze doen en wat ze van plan zijn.

Strongher-launch1_girls_before_screen

Foto’s via Strongher.cc van Wall-art Photography & Events

 

Gerelateerd