Als twee merken in de wielerwereld iets samen doen, dan komt er vaak iets moois uit. Met de Allied Able voor Rapha is dat niet anders. Allied maakte een speciale Able voor gravelrijder Colin Strickland. Maar niet alleen voor Colin, want er komen 100 fietsen op de markt. Dus dat wordt een exclusieve fiets. En je moet ook nog eens lid zijn van de Rapha RCC.

Colin Strickland. Wie is dat?

Eerst even over Colin Strickland en waarom hij een speciale fiets verdient. Colin is een bekende naam in de wereld van de fixie en de gravelscene. Vorig jaar werd hij echt bekend toen hij de 200 miles (322 kilometer) van de Dirty Kanza won in een recordtijd van onder de tien uur. Na de overwinning wilde EF Education First ‘m graag naar de WorldTour halen, maar hij koos toch voor het racen op de gravelbike. Dan heb je wel echt een speciale gravelbike verdiend.

Allied Able gravelbike

Allied is een merk uit de Verenigde Staten dat met trots zegt, dat de fietsen in het land zelf worden gemaakt. De Able zat al in het assortiment en is de gravelbike van het merk. Meest karakteristieke van de fiets is de achterbrug die aan de aandrijfkant is verhoogd. Zo kan de achterkant kort worden gebouwd, voor een wendbare fiets. In de fiets passen banden tot en met 42 mm en als je over gaat op 650b wielen, dan passen er 55 mm banden op.

Rapha RCC x Allied

Voor Colin en 100 andere dus werd er dus een speciale versie gemaakt. De fiets heeft een donker antraciet grijze kleur, met een design dat je kunt omschrijven als gekleurde hoogtelijnen. In de letters en de voorvork is dat design verwerkt, maar ook in de kit van Rapha. Het levert een stijlvolle fiets op, maar door de kleuren vind ik hem ook pit hebben!

Je kunt de Able kopen via Allied als frameset voor $ 4.000,- of als complete fiets met SRAM Force AXS voor $ 7.499,-. Je hebt tot 29 maart om te bestellen. Vervolgens wordt de fiets in 4 tot 6 weken geleverd.

Voor veel mensen zal het bij dromen blijven, maar ook al kun je de fietsen niet kopen het blijft iedere keer leuk om de mooie creaties te zien.

Meer info via Allied