Sinds een paar maanden heeft het Amerikaanse fietsenmerk Specialized een Pop-Up Store geopend in hartje Amsterdam. Aan het Rokin om precies te zien, in het gebouw van Adyen. Wij gingen langs om de winkel en dan specifiek de fietsen te bekijken. En we kregen een bike fit. De Pop-Up Store is geopend tot en met september, en zeker een bezoekje waard als je in de buurt bent.

Showroom

Als je over de stoep loopt kan je de winkel niet missen. De winkel is heel breed maar niet heel diep. Voordeel is dat je twee grote etalages hebt over de hele breedte. Binnen staan er genoeg fietsen in ieder geval. We zien onder andere de nieuwe Tarmac SL8, de Diverge en de Roubaix. Naast race- en gravelbikes staan er ook mountainbikes in de Pop-Up Store. Ook is er ruimte gemaakt voor accessoires, zoals helmen, schoenen en fietskleding. Aan de wand hangen mooie foto’s met bijvoorbeeld de overwinning van Lotte Kopecky in Strade Bianche. In de regenboogtrui en uiteraard op een S-Works.

Je kan er wel wat kopen, maar feitelijk is het meer een showroom waar je alles even in het echt kan zien en voelen. Zo hebben ze er nu een trainer staan met een Specialized afgemonteerd met de nieuwe Sram Red AXS groepset. Lekker om even te proberen dus. En als je vragen hebt over de producten of zin hebt in een espresso, dan zijn er Paul en Nash die je kunnen helpen.

Paul op de voorgrond en Nash op de achtergrond

Wisselende thema’s

De winkel werkt met thema’s waardoor er elke keer andere dingen te zien en te doen zijn. Tijdens mijn bezoek was het thema bikefitten, maar ze hebben ook al een Color Monkey design thema gehad en collega Björn is al tijdens het E-bike thema langsgeweest. Om de zoveel weken wordt er gewisseld van thema. Een aantal thema’s die ik uit hun agenda heb gepikt waaromheen weer allemaal leuke activiteiten worden gepland:

  • Test de best – mogelijkheid om MTB’s, racefietsen en gravelbikes te testen
  • Meet de maker: Curtis Bullock bezoekt de Store
  • Pedal the planet forward ritten
  • Wekelijkse Friday pre lunch ride
  • Made in Racing
  • 50-jaar Specialized

Elke vrijdag om 10 uur social ride

Elke vrijdag vertrekt er vanaf de Pop-Up Store in Amsterdam een social ride waar je bij kunt aanhaken. Om 10 uur wordt er gestart. Via het Specialized_ams Instagram account houden ze je op de hoogte van alle thema’s en rides. Hier kan je ook terecht wanneer en hoelaat alle activiteiten zijn. Maar je mag natuurlijk ook gewoon langslopen op het Rokin!

Meer info via Specialized

Guido Vroemen op bezoek, met zijn kijk op voeding en training
Ikzelf tijdens toen bikefitten het thema was
Tijdens de bikefit ook een zoolfit
Moet niet gekker worden, Björn met de E-bike door Amsterdam
Vooral veel fietsen
Maar ook koffie!
Kijken of zitten, wat je wil
Understatement: Amsterdam is best wel een fietsstad
Staat goed, Specialized Amsterdam. Hopelijk binnenkort ook merchandise