Kort geleden werd al bekend dat Astana Pro Team in 2020 niet meer op Argon 18 fietsen zou blijven rijden. De bekendmaking van de nieuwe fietssponsor kon dan ook niet lang op zich laten wachten: het is Wilier geworden!

Wilier Triestina heten ze voluit. Ook het merk waar Total Direct Energie, het team van Niki Terpstra op rijdt. Sinds 2017 reed Astana op Argon 18, waarmee ze toch 85 overwinningen wisten binnen te slepen. We gaan zien of ze met de Wilier fietsen ook zo succesvol gaan zijn. Ze gaan in eerste instantie met de twee modellen rijden. De Wilier 0 SLR en de Turbine voor de tijdritten.

Het blauw met geel van Astana, de kleuren van Kazachstan, moeten je liggen, maar ze komen er mooi uit de op 0 SLR. De fiets is Wilier’s jongste model, dat ze in de markt zetten als een ultralichte (frame moet < 800 gram wegen) aero racefiets met schijfremmen en volledig geïntegreerde kabels.

De fiets is ook voor consumenten te koop, óók in het Astana kleurenschema. Van die exacte setup met de Corima wielen hebben we geen prijs, maar een een framekit kost € 5.000,-. Hieronder de volledige specificaties van de fiets van het team. Opvallend blijft de banden van Wolfpack waar ze al weer even mee rijden, die zien we niet vaak.

Specificaties
Frame: Wilier 0 SLR – Carbon Monocoque HUS-Mod + Crystal Liquid Polymer
Vork: Wilier 0 SLR – Carbon Monocoque HUS-Mod + Crystal Liquid Polymer
Stuur: Wilier 0 SLR Integrated Carbon Bar
Zadelpen: Wilier 0 SLR
Groepset: Shimano Dura Ace Di2 9170 + Powermeter
Wielen: Corima 47WS Black
Balhoofd: Wilier Triestina integrated headset
Bottom Bracket: Ceramic Speed BB86
Achterderailleur pulley: Ceramic Speed OSPV
Banden: Wolfpack 700×25
Zadel: Prologo Scratch 2
Bidonhouder: Tacx
Pedalen: Look KEO Blade carbon

Voor de tijdritten is er de Turbine. Dit is Wilier’s topmodel voor tijdritten en de triathlon. Hieronder de specificaties van de fiets waar het team mee zal gaan rijden.

Specificaties
Frame: Wilier Turbine Carbon Monocoque
Stuurn: Wilier Triestina
Zadelpen: Wilier Turbine
Groepset: Shimano Dura Ace Di2 9170
Wheels: Corima
Balhoofd: Fsa
Pulley: Ceramic Speed
Banden: Wolfpack
Zadel: Prologo
Bidonhouder: Tacx
Pedalen: Look

Via Wilier