Even geleden schreef ik hier over de lancering van de nieuwe Campagnolo Ekar GT groepset voor gravel, en die nieuwe groep zagen we toen op een prachtige Basso Palta gravelbike. Nieuwsgierig als we zijn, zijn we daar natuurlijk even ingedoken. En wat blijkt? Speciaal voor de lancering van de nieuwe Campa groepset sloegen Campagnolo en Basso de handen ineen voor een speciale editie van de Basso Palta. En waar twee Italiaanse merken samenwerken, zijn de resultaten vaak heel erg fijn. En dat is in dit geval niet anders.

Cleane carbon gravelracer

De Basso Palta is een carbon gravelracer met onder andere geïntegreerde bekabeling, een carbon stuur en ruimte voor 45 mm banden. Wat opvalt is de cleane uitstraling, mede te danken aan het enkele voorblad en de interne bekabeling. Op deze speciale editie ter ere van de lancering van de Campagnolo Ekar GT zien we natuurlijk de nieuwe groepset en wielen van Campagnolo terug. Verder komt het Campagnolo logo terug op de voorvork, ter hoogte van de remklauw.

Don’t hold back

Op de binnenkant van de voorvork staat Don’t hold back, de slogan van de Ekar GT groepset. Iets kleiner zien we dezelfde slogan terug op de liggende achtervork. Vicenza is trouwens de plek waar zowel Basso als Campagnolo ontstaan is, vandaar dat die plaatsnaam terug te vinden is in de naam van deze special edition. Wat verder opvalt is de horizontale splitsing qua kleuren op het frame. De bovenste helft is donkerblauw en de onderste helft heeft een grijsblauwe ijskleur. Gaaf gedaan!

Nog meer gave designs

Naast deze uitvoering is de Palta er ook nog in vijf andere designs en met andere groepsets van zowel Shimano als Sram. Ik moet zeggen dat de designafdeling van Basso lekker creatief bezig is geweest, want echt alle designs zijn gaaf! Als we toch aan de gang zijn in de configurator op de website van Basso, zien we dat deze special edition met de nieuwe Ekar GT groepset qua prijs bij € 4.349,- begint. Gek genoeg heb je niet de optie om voor de nieuwe Campagnolo Zonda GT wielen te kiezen. Maar goed daar kan je fietsenmaker je wel bij helpen.

Meer info via Basso.