Een Ferrari koop je in het rood en een Bianchi koop je in Celeste. Dat is toch een beetje de regel!? Gelukkig is het geen geschreven regel, want Bianchi komt met een witte limited edition van de Bianchi Aria die het nogal moeilijk maakt om nog voor de Celeste kleur te gaan. De Bianchi Aria Bianco Italia Limited Edition, zoals de fiets voluit heet, is ter ere van de Giro Virtual. De virtuele Giro, die de pijn van het uitstellen (of niet doorgaan) van de echte Giro een beetje moet verzachten.

De basis van het frame is de Aria, een aeroracer van Bianchi. Het frame is van carbon en heeft een racy geometrie. De vormen van het frame zijn ontworpen op basis van windtunneltesten. Het resultaat uit zich in scherpe lijnen bij de zadelpen en een mooie vloeiende beweging bij de overgang van de vork naar het frame. Deze Limited Edition wordt afgemonteerd met een Shimano Ultegra groep en Fulcrum Racing 6 DB wielen.

De Limited Edition komt dus in een witte kleur. Het wit hebben ze de ‘coole’ naam: Frost White gegeven. Op de achtervork vind je de Italiaanse vlag terug en de letters Bianchi op de schuine buis verlopen van groen naar paars. Vooral die letters zijn voor mij een mooie finishing touch.

De Bianchi Aria Bianco Limited kost € 3499,- en is te reserveren via een aanbetaling op de website van Bianchi. De fiets is niet gelimiteerd in aantallen, maar wel in tijd. Want je kunt de fiets maar tot 10 mei bestellen. Dus als je nog twijfelt, heb je maar een paar dagen om tot een beslissing te komen.