De nieuwe collectie van Bianchi is alweer gepresenteerd. In Kasteel de Haar (mooie locatie trouwens) werden de fietsen tentoongesteld. Een aantal echt nieuwe dingen, en ook veel nieuwe kleuren voor de 2015 modellen. Hierbij valt vooral op dat Bianchi ook de jongere doelgroep, die misschien niet direct op een celeste (Bianchi groene) fiets zitten te wachten, aanspreekt met opvallende niet-Bianchi kleuren. Natuurlijk is er voor de echte Bianchi fan in de kleur celeste, ook genoeg keus. We lopen kort even door de (meeste) modellen. Een van de echt nieuwe dingen bij Bianchi is de Oltre XR1. Deze moet het gat opvullen tussen de Bianchi Oltre XR2 aan de bovenkant en de Bianchi Sempre Pro aan de onderkant. Hiertussen zat altijd een erg groot financieel gat. De Oltre XR1 wordt gemaakt uit dezelfde mal als de XR2 met het verschil dat er een goedkoper carbon wordt gebruikt. Daardoor is de prijs van de XR1 vanaf € 3200. Deze is ook verkrijgbaar in verschillende kleuren waaronder de getoonde versie (hieronder) voor de jongere doelgroep. Matzwart met fluor geel. Ook het celeste is er wel in terug te vinden, maar minimaal. Bianchi Oltre XR1 2015:

bianchi-oltre-xr1-2015-a bianchi-oltre-xr1-2015-b bianchi-oltre-xr1-2015-c Omdat de Bianchi Infinito CV al een echt nieuw frame is, heeft men alleen de kleuren geüpdate voor 2015. Net als bij de Oltre XR1 is hier ook de matzwart met fluor geel geschikbaar. Ziet er toch wel erg goed uit en door het duidelijke logo zie je toch direct dat het om een Bianchi gaat. De prijs voor de Infinito CV is er vanaf € 3699,-  Erg mooie fiets. Bianchi Infinito CV 2015:

bianchi-infinito-cv-2015-a bianchi-infinito-cv-2015-b bianchi-infinito-cv-2015-c De Bianchi Sempre Pro is verkrijgbaar vanaf € 2199,- en zit dus net onder de nieuwe Oltre XR1. Dit is net als de Oltre een echte racer met een lager balhoofd dan bijvoorbeeld de Infinito CV. Deze racefiets is er in diverse afmontages en kleuren. Heel mooi voor de celeste liefhebbers. Ze hebben een nieuwe celeste versie die echt retro uitstraalt, zoals vroeger zeg maar. Mooi gedaan. Bianchi Sempre Pro 2015:

bianchi-sempre-pro-2015-a bianchi-sempre-pro-2015-b bianchi-sempre-pro-2015-c Dan is er de nieuwe Infinito CV met schijfremmen. Prijs vanaf € 4499,- met Ultegra groep. Ook in andere afmontages is deze verkrijgbaar. Schijfremmen staan toch altijd lekker stoer. Bianchi Infinito CV Disc 2015:

bianchi-infinito-cv-disk-2015-cbianchi-infinito-cv-disk-2015-abianchi-infinito-cv-disk-2015-b Even tussendoor de historische Bianchi Infinito CV van Lars Boom die hem de 2014 TDF overwinning bezorgde. (inclusief kasseien km aantekening op de stem)

bianchi-boom-tdf2014 Tot slot willen we qua foto’s nog even stilstaan bij het instapmodel is de Via Nirone 7. Deze aluminium racer is er in nieuwe kleuren en diverse afmontages waarbij de prijs begint bij een schappelijke € 799,- De Via Nirone 7 is er ook in verschillende dames kleuren zoals hieronder: Bianchi Via Nirone 7 Dames 2015:

bianchi-vianirone-dames-2015-abianchi-vianirone-dames-2015-bbianchi-vianirone-dames-2015-c Dan nog 2 nieuwtjes waar we geen foto’s van mochten plaatsen 🙁 Er komt een nieuwe carbon cyclocrossfiets met als verrassende naam: (nee niets Italiaans vreemd genoeg) Bianchi Zolder. Een crosser met schijfremmen. Verder is er een compleet nieuwe tijdritfiets aangekondigd. Men is druk bezig om te kijken of deze tijdens de komende tijdrit door team Belkin te laten berijden. Maar of dat gaat lukken… het zal er om spannen qua tijd. De naam van de 2015 tijdritfiets van Bianchi is de Aquila CV! Geen foto’s dus van de “Zolder” en de “Aquila CV” Onze favorieten van alle nieuws: de Infinito CV met schijfremmen. Prachtig! en als je een celeste fan bent is de Sempre Pro echt wel retro cool. Via Bianchi

UPDATE: Hierbij de foto van de Bianchi Aquila CV

bianchi-aquila-cv

Tags: