Nog niet heel bekend in Nederland, maar in België al iets meer; het Italiaanse wielerschoenenmerk DMT. Met hun topmodel RS1 doen ze het op hun eigen manier.

De geschiedenis van DMT gaat niet helemaal terug tot de begintijd van het fietsen, maar toch zijn ze al sinds de jaren ’80 bezig met wielerschoenen vanuit Verona. Dat is best alweer een aardige periode waarin ze onder meer Gilbert tijdens zijn succesvolste seizoen van schoenen voorzagen. Met de gouden plak van Viviani bij het Omnium op de baan (Olympische Spelen 2016) heeft het merk wat meer aandacht op zich weten te vestigen. Viviani rijdt namelijk al een tijdje met de RS1 schoenen. Alsof de schoenen al niet opvallend genoeg waren kreeg hij ter ere van zijn overwinnen ook nog een gouden paar (zie onder). Wat kenmerkend is voor deze schoenen is de enkele Boa draaisluiting bovenop de schoen.

Maar naast de enkele Boa bovenop is er echter nog meer te vertellen over de schoenen. Als je de schoen van dichtbij bekijkt zie je dat er draden over de voet en door het bovenwerk lopen die in de zool verdwijnen. Echter is het niet de draad zelf, maar zijn het nylon buisjes die in de carbon zool verwerkt zitten. Als je goed naar de foto van de losse zool kijkt zie je de buisjes ook door het carbon lopen. De draden die je ook aan de buitenkant ziet, lopen hier doorheen en trek je aan via de Boa draaisluiting. Op die manier trekt de schoen dus strak om je voet heen. Ze noemen dit zelf het ‘Skeleton System’.

Superlicht is de schoen niet met 260 gram bij maat 41, maar het gaat te ver ze zwaar te noemen. Om de branding op de zijkant kan je niet heen, maar die heeft ook een functie. Die is namelijk reflecterend. De schoen komt in zwart en wit en heeft een adviesprijs van €309,- .

DMT-RS1-Bikemotion-2016-DSC00195 DMT-RS1-Bikemotion-2016-DSC00196 DMT-RS1-Bikemotion-2016-DSC00200 DMT-RS1-Bikemotion-2016-DSC00197 DMT-RS1-Bikemotion-2016-DSC00203dmt-road-rs1-white-silver

https://www.instagram.com/p/BE_FRedSQZ_/?taken-by=eliaviviani&hl=en

dmtcycling.com