Op Instagram kwamen we wel een heel gaaf design tegen van een BMC Kaius 01, en dat willen we natuurlijk graag met jullie delen. In samenwerking met BMC heeft Asteriod de fiets een speciale paintjob gegeven, en het resultaat mag er zijn. Een opvallende oceaanblauwe fiets met gave specs: missie geslaagd dus.

We schreven al eens eerder over de BMC Kaius 01, en deze gravelbike is echt gemaakt om mee re racen. Dus geen comfortabele geometrie, maar een diepe zit. Maar toen had deze gravelfiets nog de standaard fabriekskleuren, en dat zag er al strak uit. Maar nu heeft het bedrijf Asteriod, een spuiterij, een gaaf design gemaakt voor BMC. Het opvallende design is bedacht als een ode voor het Australische landschap.

Er is een combinatie gemaakt van de kleuren van de blauwe oceaan en metaalkleurig bladkoper. Samen zorgt dit voor een mooi, kleurrijk geheel en vooral prachtige plaatjes. Over smaak valt natuurlijk niet te twisten, maar deze fiets is absoluut geslaagd als je het mij vraagt.

En ook de afmontage mag er wezen, zoals je kunt verwachten bij een topmodel van BMC. Op de foto’s zien we de Sram Force eTap AXS groepset. Ook zien we Zipp 303 wielen en Pirelli Cinturato banden. BMC kiest er voor om de verdere afmontage zwart te houden, om het frame extra op te laten vallen. Dit zien we terug in het zwarte zadel, stuur en de zwarte banden. De prijs van de fiets zonder het speciale design ligt op € 8.499,-.

Meer via BMC en Asteroid

Tags: