Beter laat dan niet; Wat voor nieuws hadden de merken Cannondale, GT, Sugoi en Fabric te melden op Eurobike? Best wel wat leuks. Laten we beginnen met Cannondale.

Cannondale
De tijdritfiets van Cannondale is vernieuwd. Door reacties uit het triathlon veld, bleek dat er behoefte was aan een iets eenvoudigere tijdritfiets. Remmen niet weggewerkt in het frame, versnellingen makkelijker bereikbaar, maar daardoor automatisch iets minder aerodynamisch. Waarom? Omdat veel fietsers de fiets achter in de auto moeten proppen en dat veel makkelijker gaat wanneer niet alles helemaal aerodynamisch in elkaar overloopt.  Mooi te zien dat daar ook naar wordt geluisterd. Gevolg is wel dat de prijs wat omlaag gaat ten opzichte van de meer aerodynamische Slice van afgelopen jaar. Heel mooi is ook de Synapse van aluminium met schijfremmen. Vooral de aansluitende en in kleur meegespoten spatborden maakten het geheel super strak! De prijs van de Aluminium Synapse met schijfremmen is vanaf 1149 euro. Net als de 71 editie van vorig jaar was er dit jaar ook een mooie 71-editie.

Verder hebben ze wat gedaan met kleurtjes. Zo heeft de Evo Black glanzende stukjes gekregen. Deze SuperSix Evo Black blijft ook de duurste van allen, namelijk EUR 9999,-. Er is ook al een SuperSix Evo 105 voor 2199,-. De Caad 10 ontbrak natuurlijk ook niet. Opvallend is ook dat de echte topmodellen voor de weg nog geen schijfremmen hebben. Dit omdat er toch bijna alleen maar wedstrijdrenners deze fietsen gebruiken, en dan toch nog niet met schijfremmen mogen rijden. Dit zal volgend jaar waarschijnlijk wel worden aangepakt. Aan de andere kant hebben vanaf nu alle cyclocrossers schijfremmen. Ook hebben ze echte baanfiets erbij. Veel van de nieuwe collectie bij Cannondale heeft te maken met electrische fietsen.
cannondale-fendorcannondale-synapse-disccannondale-caad10cannondale-evo-blackcannondale-ttcannondale-caad-baanfiets


GT
De wat oudere lezers kennen GT natuurlijk van de moutainbikes met het opvallende uitstekende stukje onder de zadelpen. Ooit marktleider in Nederland, maar nu een beetje naar de vergetelheid geraakt, ondanks dat ze nog steeds goeie fietsen maken. Afgelopen weekend werd Gee Atherton nog wereldkampioen downhill met een GT. Maar goed… de racefietsen, daar zijn we meer in geïnteresseerd. Ze hebben een zogenaamde gravelfiets, een racefiets en crosser in één; de Grade. Je kan er dan bredere banden onder zetten en toch wat comfortabeler ermee touren dan met een cyclocrosser. Zie je een grindpad dan fiets je daar gewoon in. Deze trend zie je bij andere merken ook terug. Mooi frame dit, met voor een steekas. Deze versie (carbon, schijfremmen en Ultegra) kost EUR 3199,- Maar hij is er al vanaf EUR 899,- in aluminium en met Tiagra.

gt-grade-2015 gt-grade-disc gt-grade-b gt-grade-c

Sugoi
Bij het kledingmerk Sugoi valt op dat ze veel doen voor de dames. Vrolijke kleuren en motieven om de dames wat meer aan te spreken. We houden namelijk niet allemaal van zwart op zwart. Ze hebben een brede collectie van broeken tot handschoenen en van petjes tot regenjassen. Eigenlijk best veel als je zo op de stand rondkijkt. We hebben een tijdje geleden de bibshort van Sugoi al eens getest. Ze hebben ook een jasje met een hele mooie feature,  in het donker wordt het jasje wit (niet door reflectie van licht) zodat het veiliger is. Het jasje kan tegen de regen, is van achteren extra lang maar is geen echte regenjas. De naam is Sugoi Zap Bike Jacket.

sugoi-damessugoi-dames2sugoi-zap-bike-jacket2sugoi-zap-bike-jacket

 

Fabric
Over de zadels van Fabric hebben we het al eerder gehad. Opvallend, clean en ze zien er ook goed uit. Het heeft een beetje een Poc gevoel. We gaan ze zeker veel zien komend jaar. 

fabric-zadeleurobike-fabric-alm