De Inflite crossfietsen van Canyon zijn een opvallende verschijning met die bijzondere knik. Die knik zit er niet zomaar, maar is ontworpen voor het schouderen. Niet een leuk esthetisch dingetje, maar form follows function, zoals dat zo mooi heet, waar we het Duitse Canyon natuurlijk van kennen.

Voor 2021 krijgen de Inflites nieuwe kleuren en afmontages. Onze test van de aluminium Inflite AL en Eerste Indruk van de carbon Inflite CF blijven dus nog even relevant (op de afmontage na). De nieuwe kleuren staan de fiets goed! Je hebt naast de grijze en zwarte varianten ook uitbundigere variant met roze (super pink) en cyaan (hot mint).

Canyon Inflite CF SLX 9 – Sram Force eTap AXS – Reynolds AR 41 DB

Dezelfde kleuren als MVDP

Nieuw voor de ‘gewone’ fietser is de blauw-witte variant, waarop Mathieu van der Poel wereldkampioen werd in 2019. Die ook gewoon mooi is, als je de link met MVDP niet legt. De kleuren zitten niet alleen op de duurste carbon-variant, maar gelukkig ook op betaalbaardere versies zoals de aluminium Inflite 5 variant. De kleuren zitten dan wel net anders op het frame, maar dat mag de pret niet drukken. Het topmodel, de Canyon Inflite CF SLX TEAM helemaal bovenaan wordt trouwens afgemonteerd met een Shimano Ultegra Di2 groep en een Reynolds Assault LE DB wielset.

Canyon Inflite 5 – Sram Apex CX1 – DT Swiss C1800 Spline DB

Elk model zal beschikbaar zijn in 8 maten, van 3XS tot en met 2XL. De prijzen van de range beginnen bij € 1.599,- voor de Inflite 5 en eindigen bij € 4.499,- voor de Inflite CF SLX 9 Team. Daarmee blijven de prijzen in ieder geval gelijk met die van dit jaar. Hopelijk loopt het cyclocross-seizoen gewoon zoals die moet lopen en kan MVDP die Inflite nog wat extra cachet geven.

Hieronder nog enkele modellen maar voor de volledige collectie kun je kijken bij Canyon.

Canyon Inflite CF SL 7 – Shimano Ultegra – DT Swiss C1800 Spline DB
Canyon Inflite CF SL 6 – Sram Rival CX1 – DT Swiss C1800 Spline DB
Canyon Inflite 5 – Sram Apex CX1 – DT Swiss C1800 Spline DB