Vorig jaar begon Canyon met de Artist Editions en maakte samen met Tino Pohlmann een unieke fiets. Het werk van de fotograaf was terug te zien op de bovenbuis. Nu hebben ze samen met Torben Giehler een nieuwe Artist Edition fiets gemaakt. Torben Giehler is een abstracte kunstenaar en nu kreeg hij de Canyon Ultimate CF SLX 8 Disc LTD als canvas.

De oplage van de fietsen is beperkt tot 50. En al die 50 fietsen heeft Torben met de hand beschilderd. Je kunt er dus zeker van zijn dat alle frames echt uniek zijn. Als basis heeft de fiets een wit frame en daarop zijn kleuren gebruikt die ook vaak in het werk van Torben terug te zien zijn. De kleuren zijn in strakke vlakken op het frame gezet, het lijkt daardoor een beetje of de kleuren er gewoon zijn opgespoten. Als je zijn ‘gewone’ werk ziet dan snap je dat het helemaal in de stijl is van de kunstenaar. Ieder vlakje is netjes afgeplakt, geschilderd en moest toen drogen voordat met de volgende kleur kon worden begonnen. Je kunt dus gerust zeggen dat het een tijdrovende klus was!

Op de Canyon Ultimate CF SLX 8 Disc LTD moet natuurlijk een Artist Edition waardige afmontage zitten. Schakelen en remmen doe je met de SRAM Force eTap AXS disc groep. De carbon cockpit en de zadelpen zijn van Canyon zelf. En de fiets staat op Zipp 404 Firecrest wielen met aandacht voor detail, want de kleuren van het logo staan goed bij het frame. Zoals gezegd komen er maar 50 fietsen op de markt, dus als je de fiets wilt hebben moet je er snel bij zijn. De fiets kost € 6.499,- en je krijgt er een boekje bij met een uitgebreide uitleg van het proces. Meer informatie is te vinden op de website van Canyon.

Comments are closed.