Een van de opvallende dingen die we van Castelli voorbij zagen komen voor komende winter is de Blackout collectie. De naam zegt het al, zwart is de kleur. En ja, zelfs het rode logootje is in deze collectie zwart. Strak gedaan. De collectie bestaat op dit moment nog uit 5 items. Maar ik hoop zelf dat ze deze collectie volgend jaar uitbreiden naar de zomercollectie.

Perfetto Ros
De Perfetto Ros Long Sleeve zoals hij voluit heet is volgens Castelli voor temperaturen van 4 – 14 graden. Het heeft een GORE-TEX Infinium 205 Windstopper laag waardoor de wind wordt buitengehouden een ook de regen voor lange tijd buiten houdt, maar toch ademend blijft. Om de elementen buiten te houden hebben ze de naden op de schouders getaped. Die Infinium 205 laag is trouwens exclusief voor Castelli ontwikkeld. De voorkant is iets stugger dan de achterkant zodat je nog steeds comfortabel diep kan zitten op je racefiets. De adviesprijs is € 200,-.

Gabba Ros
De naam Gabba hoeft geen uitleg meer. Die bestaat alweer sinds 2010 en deze nieuwe versie heeft ook de Infinium 205 Windstopper laag als de Perfetto hierboven. De bescherming tegen water is bij dit shirt nog beter dan bij de vorige versie. Ook hier zijn de naden op de schouders getaped. Dit shirt heeft korte mouwen en maar twee zakken aan de achterkant. Samen met Team Ineos hebben ze getest en daaruit blijkt dat je met handschoenen aan makkelijker je spullen uit twee grotere zakken pakt, dan uit drie kleine. Officieel geschikt van 9 tot 16 graden. De adviesprijs is € 180,-.

Raddoppia 2 jacket
Dit is het warmste jasje met GORE-TEX. De laag heet Infinium Windstopper Xfast. Dit jack is meer voor je trainingsrondjes zonder dat je er direct een wedstrijdje van maakt. Door de extra aangebrachte reflecterende delen val je wel goed op. Geschikt voor 0 – 10 graden. De adviesprijs is € 230,-.

Trasparente V Jersey
De Trasparente V jersey heeft lange mouwen en is gemaakt voor het voor en najaar. De binnenkant is licht gevoerd, winddicht en waterafstotend. De achterkant is van de bekende NanoFlex stof, zodat de warmte goed weg kan. De voorkant is van Plartec Neoshell. Het is een ventilerende jersey met lange mouwen zodat je minder snel naar een windstopper of jas hoeft over te stappen als de temperatuur zakt. De jersey is geschikt voor 10 – 18 graden. De adviesprijs is € 200,-.

Meer info via Castelli