CHPT3 is een kledingmerk dat graag met andere merken samenwerkt om tot iets moois te komen. Dit keer werken ze met POC.

Het merk werd in 2015 door oud-prof David Millar samen met Castelli opgericht en het was al meteen duidelijk dat het geen doorsnee wielerkleding zou gaan worden. Dat hebben ze in de afgelopen jaren ook wel laten zien. Voor deze nieuwe Devesa collectie hebben ze samengewerkt met POC. Het gaat wat verder dan alleen een extra stickertje.

Devesa-bos bij Girona
De Devesa collectie is geïnspireerd door het Devesa-bos bij Girona, de thuisbasis van het merk. Daar fietsen ze regelmatig doorheen. De schors heeft kennelijk een kenmerkend patroon, want daar zijn alle ‘drie-tjes’ van afgeleid die in het ontwerp ziet.

Ventral helm
Voor de helm hebben ze de Ventral onder handen genomen met een print over de hele schaal, het CHPT3 logo op de zijkant en rood/oranje bandjes. De CHPT3 x POC Devesa Ventral SPIN helm kost € 300,-

Brillen en petje
Ze hebben twee brillen uit de collectie van POC gebruikt. Hiervoor hebben ze de Crave gebruikt voor op de fiets en de Require voor meer casual doeleinden. Het model en lenzen zijn van POC, maar de kleur van het montuur en opdruk zijn uniek voor CHPT3. De brillen kosten resp. € 239,- en € 229,-.

Naast de helm en de brillen hebben ze ook een bijpassend klassiek petje dat dezelfde styling als de helm meegekregen heeft. Deze kost omgerekend ongeveer € 22,-

Factor met Devesa styling
En mocht je nou echt helemaal weg zijn van het design dan zou je nog een Factor Vista frameset kunnen overwegen die ook de Devesa styling heeft. De Vista is het all-road model van Factor.

Tags: