Bikepackingtassen zijn er tegenwoordig in alle soorten, kleuren en maten. Op Instagram kwam ik een reel tegen van het merk Rockbros, en wat mij opviel is de manier waarop de stuurtas aan je fiets wordt bevestigt. Want in plaats van de straps die de meeste merken gebruiken kiest Rockbros voor een manier waarop je de tas met een draaisluiting op je stuur plaatst. Zo’n sluiting ken je misschien nog wel van de Evoc stuurtas die we eerder al eens hebben getest.

Op zowel de voorkant als de zijkant staat het logo van Rockbros en de tas is verkrijgbaar in de kleuren wit, grijs, groen, oranje en zwart. Ik vind vooral de groene en oranje kleur leuk, want met die kleuren maak je echt een statement. De stuurtas is gemaakt van waterbestendig polyester en weegt 205 gram.

De juiste specificaties

Op het eerste oog heeft de stuurtas alle eigenschappen die je je mag verwachten. Een inhoud van 1,5 liter is genoeg om wat eten, gereedschap, contant geld en je telefoon in op te bergen. De rits loopt over de gehele bovenkant en de polyester stof is waterafstotend. Aan de voorkant van de tas zien we een elastiek om bijvoorbeeld een regenjasje tussen te stoppen en aan de zijkant zit nog een netje van gaas om ook nog iets in te stoppen.

Rock Fit sluiting

Op de zijkant en bovenkant van de stuurtas zien we een draaisluiting van Fitgo. Rockbros noemt de sluiting de Rock Fit sluiting. En dit werkt als volgt. Je bevestigt de tas op twee plekken aan het stuur én aan het balhoofd, en dat doe je met een draadje en een bijbehorend haakje. Als die om je stuur zitten draai je de stuurtas stevig vast met de draaisluiting en klaar ben je. Vergelijk het met het aantrekken met een BOA-sluiting. Eenvoudig en geniaal tegelijkertijd.

Op de website van Rockbros zien we naast de stuurtas ook nog een tas voor op de bovenbuis, eentje voor aan het frame en een vierkantere versie van de tas uit dit artikel. Deze stuurtas kost $ 67,-.

Meer info via Rockbros.