Nog niet zo lang geleden kwam Cube met nieuws. Ze hebben de collectie voor 2021 gepresenteerd, en daarbij vallen een aantal dingen op. Zoals we gewend zijn van Cube zijn dat de vaak felle kleuren, maar ook de uitbreiding van de ‘Nuroad’ gravelbikes. Naast de aluminium frames zijn er voor komend jaar drie carbon uitvoeringen om mee te gravelen.

Cube Nuroad carbon

Laten we dan ook maar direct beginnen met deze nieuwe carbon gravelbike. Hij is er in drie verschillende uitvoeringen, de Pro, de Race en de SL. Dat het een echte gravelfiets is, kan je zien aan de mogelijkheden voor het monteren van spatborden, bagagerek en banden tot 45mm breed. Mocht je gebruik maken van spatborden is de maximale breedte voor je banden 40mm.

De SL is het topmodel dat is afgemonteerd met 1X12 SRAM Force eTap AXS en Newmen full carbon wielen. Een wielset specifiek voor de offroad fiets. De fiets is matzwart van kleur, met uitzondering van de ‘Prizmblack’ gekleurde bovenbuis. Deze is erg opvallend met een glinsterend regenboogkleur effect. Deze topper kost € 3.999,-.

Cube Nuroad C:62 Pro – SRAM Force eTap AXS – € 3.999,-

De Race-uitvoering, heeft een kleurencombinatie van glanzend geel en mat groen. Cube noemt deze kleurstelling ‘Green ‘n’ Lime’ en hij is op de foto mooier dan ik had gedacht. De Race is afgemonteerd met Newmen Evolution SL X.R.25 aluminium wielen en een 2X11 Shimano GRX 810 mechanische groepset voor een prijs van € 2.599,-.

Cube Nuroad C:62 Race – Shimano GRX 810 – € 2.599,-

De Pro uitvoering is te koop voor € 1999,- en het frame heeft de kleur ‘Carbon ‘n’ Red’. Een matzwart carbon frame met een knalrode bovenbuis. De fiets heeft een mechanische 1X11 Shimano GRX groepset en rolt op de aluminium Fulcrum Rapid Red 900 wielen.

Cube Nuroad C:62 Pro – Shimano GRX – € 1.999,-

De aluminium Nuroad, Nuroad FE en Nuroad WS

De aluminium Nuroad zat in 2020 al in het assortiment en ook voor komend seizoen is dit het geval. Daarvan zijn drie van de vijf uitvoeringen echte gravelbikes. De twee Nuroad FE uitvoeringen zijn standaard uitgerust met spatborden, bagagedrager en een geïntegreerd achterlicht. Hierdoor lijkt het een ideale fiets voor de sportieve forens.

Cube Nuroad Race FE – Shimano GRX – € 1.699,-

De Nuroad WS is de uitvoering voor dames. Het aluminium frame heeft een dezelfde geometrie als de ‘gewone’ Nuroad. Wel zijn de contactpunten aangepast zodat hij volgens Cube beter geschikt is voor vrouwen. De foto helemaal bovenaan laat de Cube Nuroad WS zien met een Tiagra afmontage en een adviesprijs van € 999,-

Cube Cross Race

Met de sponsoring van het Tormans CX team is de Cube Cross Race sinds afgelopen winter goed zichtbaar in de top van de cross. Voor 2021 heeft Cube een speciale ’team edition’ opgenomen in het assortiment. Deze zwart met fluorgele fiets zal straks regelmatig op TV voorbij komen als de cross weer gaat beginnen.

Cube Cross Race C:62 Team Edition – Shimano Ultegra Di2 – € 3.599,-

De aluminium crossers hebben een vernieuwd frame. Naast dat er nieuwe kleurenschema’s zijn, is het frame een stukje lichter geworden doordat er gebruik is gemaakt van High Performance Aluminium (HPA). Dit is een lichtgewicht aluminium dat een hitte behandeling heeft gehad, zodat het steviger en stijver wordt, aldus Cube. Hierdoor kan er met minder materiaal een stijf frame worden gemaakt. Minder materiaal is minder gewicht en daar worden renners altijd blij van.

Cube Cross Race SL – Shimano GRX – € 1.499,-

Cube Agree en Litening

De collectie waarmee Cube zich richt tot de wedstrijdrenners, heeft twee modellen waarvan er alleen carbon uitvoeringen zijn. De Cube Agree is de stijve, maar comfortabele racefiets. Björn heeft de Cube Agree C:62 getest en zijn bevindingen kan je in de review lezen. Voor komend seizoen is de fiets hetzelfde gebleven, behalve dat er nieuwe kleuren aan de collectie zijn toegevoegd.

Cube Agree C:62 SLT – SRAM Force eTap AXS – € 3.999,-

Dit principe van nieuwe kleuren hebben ze ook toegepast bij de Litening. Deze aero racer, die een jaar geleden werd gepresenteerd is bedoeld om hard op te koersen. Ook deze uitvoering hebben we al eens aan de tand gevoeld en onze mening over de Cube Litening C:68X SLT is dat hij verrassend allround is voor een aero racer.

Cube Litening C:68X SLT – SRAM Red eTap AXS – € 7.499,-

Cube Attain

Geen wedstrijdrenner, maar toch carbon? Daarvoor heeft Cube de Attain in het assortiment. Ongewijzigd qua frame, maar wel gewijzigd als je kijkt naar de kleuren. De Attain is ook verkrijgbaar in een aluminium uitvoering. De Attain is de comfort racer uit het assortiment van Cube. Een fiets met een geometrie waarbij je wat meer rechtop zit en waar comfort één van de belangrijke uitgangspunten is.

Cube Attain GTC Race – Shimano 105 – € 1.799,-

Cube Axial WS

Hierboven kon je al zien dat er een specifieke gravelbike voor vrouwen is. Deze herken je aan de letters WS achter de naam. Dit is niet alleen zo voor de gravelbike, maar ook voor het assortiment racefietsen. Daarbij heeft Cube de Axial serie, die allemaal specifiek voor de dames zijn. De Axial WS C:62 is daarbij de evenknie van de Agree. De Axial GTC is de dames uitvoering van de meer comfortabele Attain voor de mannen.

Cube Axial WS Pro – Shimano Sora – € 899,-

Alle verschillende kleuren, prijzen en uitvoeringen staan vermeld op de website van Cube.