Als je een fiets moet noemen die met enige regelmaat wordt gebruikt om te customizen, is het wel een Cervelo uit de PX-serie. Niet gek ook, want het frame heeft veel ruimte om goed uit te pakken met een custom design. Zo lieten we eerder al de Iron Maiden versie zien en ook de Lamborghini Editie zal je misschien bekend voorkomen. En we hebben er weer ééntje. Deze keer is het de custom Cervelo PX van de Nederlandse triatleet Michiel De Wilde.

The Wild One

Zijn bijnaam, waarin de link met zijn achternaam niet te missen is, is The Wild One. Dit is het uitgangspunt geweest van het design dat is gemaakt door Chris Hall. Het design is een patroon dat geïnspireerd is door elementen uit de natuur in de favoriete kleuren van De Wilde. Mij doet het design qua kleur en patroon het meest denken aan een katachtig beest, met een patroon van bliksemschichten. Dit komt ook door de kleuren waarbij zwart en goud de boventoon voeren.

Dit zie je ook mooi terug in de BBB Aerotop helm die een mooi verloop van goud naar zwart heeft. In combinatie met de glitters valt de helm goed op en geeft een mooi shiny look. Naast de fiets en de helm is ook zijn outfit custom. Niet alleen op maat gemaakt, maar ook een vergelijkbaar custom design in het zwart en goud.

De Cervelo PX is opgebouwd met een Sram Red eTap AXS groepset en zo te zien rijdt hij met een enkel voorblad. De wielset is een combinatie van een Zipp Firecrest 404 voorwiel en een Firecrest 808 achterwiel.