Het Italiaanse Kask is partner van de Giro en ze gaan elke etappe-winnaar belonen met een unieke Kask Utopia helm. Het zou natuurlijk gaaf zijn als we deze helm dan ook daadwerkelijk de dag erna in het peloton zullen zien. Dat zal dan wel een renner van Ineos – Grenadiers of Eolo – Kometa moeten zijn, want dat zijn de twee teams die met de helmen van Kask rijden.

Kask Utopia by Aldo Drudi

De Italiaanse kunstenaar Aldo Drudi is geen onbekende als het gaat om het customizen van helmen. In de motorsport kan je zijn helmen zien bij bijvoorbeeld Valentino Rossi, Maverick Viñales en Fabio Quartararo. De custom Kask Utopia is de eerste fietshelm van de hand van Drudi. Een lekker hysterische helm met veel verschillende felle kleuren. Hoe langer je er naar kijkt, des te meer vormen en details er gaan opvallen zoals de fietser die in het groen, blauw en rood op de helm staat. Het hele plaatje doet mij vooral denken aan een graffiti muur zoals je ze in de stad tegenkomt.

Koo Spectro Giro d’Italia

Ook van Koo is er deze Giro d’Italia iets speciaals te zien. De Koo Spectro bril wordt gedragen door de mannen van Trek – Segafredo. Maar de komende paar weken kunnen we de renners zien met een Giro d’Italia uitgave. Grote kans dat Vicenzo Nibali en Bauke Mollema met deze limited Spectro rijden. Het detail van de Giro zit aan de binnenkant van het pootje, waar je het logo terugziet. Verder is de bril helemaal zwart. In tegenstelling tot de reguliere uitvoering is ook het logo zwart, waardoor de bril aan de buitenkant helemaal geen kleur heeft. Klinkt misschien wat saai, maar ik vind het wel een stoere uitstraling hebben.

Details van Kask en Koo kan je vinden op de site van Carbonbike.