Dat heeft toch wat uitleg nodig; De wedstrijd van het GOW in Enter gisteren ging super, maar toch als laatste gefinisht.

Deze wedstrijd in Enter stond op mijn trainingsschema van Maarten. Het doel was om alle geleerde techniek en oefeningen in een wedstrijd te gebruiken. Kijk, en daarom ging het super! Het parcours in Enter was erg drassig en modderig, heel erg zelfs. Hierdoor kon ik mijn stuurmanskunst testen en ik moet zeggen dat de training langzaam zijn vruchten afwerpt. Ondanks dat het op sommige stukken erg glad was, ben ik tijdens de wedstrijd geen een keer gevallen!!! (Maar hoe kwamen je kleren dan zo vies? Nou tijdens het inrijden ben ik wel heel knullig gevallen!)

Tijdens de start mocht ik weer achteraan starten. In tegenstelling tot mijn allereerste wedstrijd in Oldenzaal, waar ik na 40 meter al zo’n 50 meter achter lag op de groep, bleef ik in de buurt van de laatste renners van de groep. Dat maakt het fietsen wel erg leuk. Sommige bochten en heuveltjes was ik sneller dan mijn voorgangers, maar op andere stukken verloor ik weer wat terrein. Wel het hele parcours fietsend afgelegd! Ook de moeilijke passages. Uiteindelijk nog wel de een na laatste renner ingehaald, maar vlak voor de finish haalde hij mij weer in. 🙁  Dus het resultaat: Laatste met 11 punten.

Echt lekker gefietst, doodmoe (zie foto boven) en door de oefeningen van afgelopen weken is het nog veel leuker om mee te doen. Oh, en Maarten (mijn coach) deed ook mee en won de wedstrijd met gemak, terwijl hij mij nog aanwijzingen gaf toen hij mij op 1 en op 2 rondes zettte… (en hij heeft dezelfde leeftijd en dezelfde fiets als ik… Grrr…)

P.S. Even als reactie op alle commentaar op mijn harige benen… Op Facebook kan je stemmen of het haar eraf moet. Bij 500 shares / likes ga ik geschoren van start tijdens de finale wedstrijd in Aalten. (en als er niet genoeg shares/likes zijn, dan wil ik jullie er ook niet meer over horen :-))

P.P.S. Zoals altijd was de fiets iets minder blij met het drassige parcours: