Als de renners van Movistar je voorbij rijden, lijkt het alsof er weinig is veranderd ten opzichte van afgelopen jaar. Dit geldt ook voor de fietsen van Canyon en de helmen van ABUS. Maar als je goed kijkt, zijn er best wat veranderingen voor het seizoen 2020.

SRAM AXS eTap Disc en Zipp
Movistar was tot eind 2019 nog een van de weinige ploegen die schakelden en remden met Campagnolo. Ook de Bora wielen kwamen van het Italiaanse merk. De producten van Campa hebben in 2020 plaats gemaakt voor SRAM en Zipp. Op de foto’s staan de fietsen afgebeeld met de aerodynamische Zipp NSW 454 wielen. Om de wielen zitten tubulars met banden van Continental. Het lijkt erop dat ze voor trainingsritten gebruik maken van Zipp 302 carbon clincher wielen in combinatie met Continental GP4000 S2 banden.

Zoals gezegd is het schakelen en remmen voor 2020 gewijzigd. Daarbij stapt de ploeg over naar ‘disc-only’. Geen velgremmen meer voor Movistar dus. De fietsen worden afgemonteerd met de 2X12 SRAM eTap AXS groep inclusief dubbelzijdige Quarq powermeter. Qua frames hebben renners de mogelijkheid om te rijden op de Canyon Aeroad of de Canyon Ultimate.

Design
Ondanks dat de kleuren gelijk zijn gebleven is het design van de fiets hier en daar toch licht gewijzigd. Bij de voorvork is er meer plaats voor witte details en de naam van de sponsor staat volledig op de zitbuis van het frame. Ook voor de kleding is het design op subtiele wijze aangepast door een motief te verwerken in het verloop. De leverancier van de kleding is wel een verandering die voor de renners even wennen zal zijn. Nadat de laatste jaren de kleding door Endura werd geleverd, is dit nu gewijzigd naar het Italiaanse Alé Cycling.

Voor toeschouwers mag Movistar dan weinig zijn gewijzigd, maar voor de renners en mechaniekers is dat zeker niet het geval.

Meer info via Movistar Team