Canyon en Racefietsblog hebben iets gemeen, en dat is dat beide gek zijn op special editions. Canyon lanceert nu de Canyon Aeroad CFR Cosmos, een special edition van de Aeroad. De Canyon Aeroad is het aero topmodel van Canyon, waar bijvoorbeeld Mathieu van der Poel zijn overwinningen op behaald. Met de Cosmos lanceert Canyon nu een uitvoering met een wel heel cool design.

Eerder lanceerde Canyon al eens een MVDP uitvoering van de Aeroad, en ook een Tokyo Edition hebben we al eens voorbij zien komen. En ook nu weet Canyon weer indruk te maken met de Aroad CFR Cosmos.

Een cosmos design

Canyon geeft de kleursamenstelling van de Aeroad CFR Cosmos de naam Stellar Sparkle. Als je vluchtig naar de fiets kijkt zie je een glanszwart frame, met een matzwart gedeelte bij het balhoofd en de bovenbuis. De decals op het frame zijn dan weer uitgevoerd in een glimmende kameleonkleur, waardoor je vanaf elke invalshoek weer een andere kleur te zien krijgt.

En als je dan beter naar de glanszwarte basis kijkt, zie je een heel realistisch uitgevoerde sterrenhemel op een kraakheldere avond. Prachtig gedaan als je het mij vraagt, en hoe langer je kijkt hoe mooier de fiets wordt. Een geslaagd design als je het mij vraagt, en omdat het niet té opvallend of gek is raak je er ook niet snel op uitgekeken, denk ik.

Tiptop afmontage

Deze special edition gaat vooral om de paintjob van het frame, de rest van de specificaties blijft redelijk gelijk in vergelijking met de ‘standaard’ Aeoroad CFR Di2. Op deze uitvoering zit de volledige Shimano Dura Ace Di2 R9200 groepset, inclusief powermeter. De wielen zijn van DT Swiss, de ARC 1100 Dicut. Om de velgen liggen Continental GP5000S buitenbanden in een breedte van 28 mm. Het zadel is dan weer van Selle Italia, de SLR Boost 3D KIT Carbonio Superflow.

Al met al een topfiets, zowel qua frame, specificaties als paintjob. Aan een limited edition hangt natuurlijk ook een limited prijsje, en in dit geval is dat prijskaartje € 9.699,-. De racer is er in een beperkte oplage dus als jij verliefd bent op deze fiets raad ik je aan om snel te beslissen.

Meer info via Canyon.