Afgelopen voorjaar hebben we de opvallend rode Canyon Aeroad van de Mathieu van der Poel veel gezien. Hij won er mee in Roubaix en ook in Milaan – San Remo was zijn ‘racing red’ Aeroad het eerst bij de finish. Daar waar zijn ploeggenoten op een blauw/paarse Aeroad rijden, heeft MvdP samen met Canyon zijn fiets voorzien van een speciale kleur en subtiele details.

Poetry in Motion

Van der Poel is fan van de Aeroad en houdt ervan om gesoigneerd op de fiets te zitten. Volgens mij zijn we het er allemaal wel over eens dat hij altijd met stijl op z’n fiets zit. Voor MvdP is de stijl in combinatie met snelheid en aerodynamica van de fiets een samenspel dat hij zelf betiteld als ‘Poetry in motion’. Samen met Canyon heeft hij dit nog wat extra benadrukt met de limited kleurstelling en details op deze Aeroad, waar hij dus zelf het voorjaar op reed. We hebben zelf al aan den lijve ondervonden dat deze Aeroad een echte racebak is. Strak, stijf, aerodynamisch en daardoor lekker snel.

De kleur hebben ze samen ‘racing red’ genoemd met op het balhoofd het 3D-logo van MvdP. Onder het bracket staat de tekst poetry in motion. Het design van de fiets is verder vergelijkbaar met de reguliere Canyon Aeroad fietsen uit het assortiment en door de witte kleuren valt dit lekker op. De verdere afmontage van de fiets is identiek aan die van Mathieu van der Poel zelf met de Shimano Dura Ace di2 groepset inclusief Powermeter, en de Dura Ace C60 wielen. Er is geen verschil tussen de winnende fiets van Roubaix en San Remo en deze limited edition, want ook het zadel is Mathieu’s Selle Italia Flite Carbonio Superflow.

Heel populaire fiets

De voorraad op de website staat op het moment van schrijven op ‘binnenkort beschikbaar’ en dat zal in de loop van vandaag zijn. Als je zeker wil zijn dat je op tijd bent, kan je op de site je mail adres invullen zodat je op de hoogte wordt gehouden van de beschikbaarheid. Net als bij de limited MvdP Canyon Inflite crosser moet je er wel snel bij zijn, want ze zijn heel populair. De fiets zal € 9.999,- gaan kosten en dat is een scherpe prijs. Uiteraard is het heel veel geld, maar dit topmodel met high end afmontage laat net als van der Poel ook veel concurrenten achter zich. En daarbij heb je met deze Aeroad MvdP echt een unieke racer.

via Canyon