Één januari is het moment van alle wisselingen in de wielerwereld. Net als renners is dat ook het moment dat sponsoren veranderen of nieuw instappen. Cube was al wel actief in de cross, maar met de sponsoring van het nieuwe Tormans CX-team, doen ze nu ook mee bij de internationale top.

Cube Cross race C:62
De fiets waar Corné van Kessel en Quinten Hermans mee rijden is de Cube Cross race C:62. De kleurstelling van het frame is een reguliere ‘catalogus’ uitvoering. Het frame, dat in 2017 werd geïntroduceerd, heeft interne kabeldoorvoer. De kabels gaan aan de voorkant van het balhoofd het frame in. Het voordeel hiervan is dat de kabels niet langs het frame kunnen schuren en ook niet in weg zitten bij het schouderen van de fiets. Het frame is afgemonteerd met een 2X11 Shimano Dura Ace Di2 groepset. De zadelpen is van Ritchey, terwijl de stuur en stuurpen afkomstig zijn van Newmen. De wielen zijn een set Fulcrum Speed wielen. 40 mm hoog, voor schijfremmen en naven met ceramische lagers.

Wat vinden ze ervan?
Tormans CX-Team is een onderdeel van Circus Wanty Gobert, de ProTeam ploeg van Hilaire van der Schueren. Het materiaal en de kleding komen van dezelfde leveranciers, want ook de wegploeg rijdt op Cube fietsen met Fulcrum wielen en Shimano groepset. Op papier is de crosser een topfiets die is afgemonteerd met high-end onderdelen. Wat ze er in de praktijk van vinden vertellen ze in onderstaande video.

Via Cube