Het lijkt nog zo ver weg maar over een paar maandjes staat 2015 al weer voor de deur. Afgelopen 5 jaar verscheen de Fietsscheurkalender en inmiddels is 2015 daar; de 6e editie.
Peter en Henk Tetteroo zijn verantwoordelijk voor deze scheurkalender. Naast het schrijven en invulling geven aan de kalender zijn zij ook actief als schrijver van verschillende wieler (gerelateerde) boeken.

De kalender wordt gekenmerkt door verschillende terugkerende rubrieken en deze worden dan ook gelabeld. Zo kan je in de rubriek ‘de renner’ quotes of anekdotes vinden van diverse renners. De rubriek quiz spreekt voor zich zodat je er kan kijken of je wielerkennis een beetje op peil is. Daarnaast is er ook plaats voor tips van de profs m.b.t. training en voeding en is er wekelijks een uitleg van een typische wieleruitdrukking in de rubriek wielertaal. De belangrijkste wedstrijden van het seizoen krijgen uiteraard aandacht. Een verrassend maar erg leuk item vinden we toch wel de persoonlijke verhalen. Wielerverhalen van Jan en alleman over een speciale ervaring of tocht op de fiets. Deze verhalen passen logischerwijs niet op één dag en daarom dat deze verhalen verdeeld zijn over meerdere dagen waardoor je waarschijnlijk je nieuwsgierigheid moet bedwingen om niet alvast verder te kijken.

Naast al dit leuke vermaak voor bijvoorbeeld op het toilet of bij je bureau, zal deze kalender je ook nog even met de neus op de feiten drukken als het op training aan komt. Aan het eind van elke maand vind je in de kalender een logboek. Een pagina waar je de trainingsarbeid van afgelopen maand kan bijhouden in het aantal kilometers, beklommen bergen, hoeveelheid toertochten etc.

De Fietsscheurkalender 2015 – Peter en Henk Tetteroo
Prijs: EUR 14,99
Uitgever: Kosmos Uitgevers

Het duurt nog even maar met de naderende winter en de bijbehorende decembermaand is dit zeker een leuk item om in gedachten te houden! Leuk om te krijgen maar ook leuk om te geven!

Winnen?
Dat laatste gaan wij dus ook doen; we hebben twee Fietsscheurkalenders om weg te geven.
Laat ons weten waar jij de scheurkalender gaat ophangen in een reactie hieronder en de twee (volgens ons) leukste reacties krijgen een kalender opgestuurd. Maandag na 18:00 uur maken we de 2 winnaars bekend.

UPDATE: de winnaars zijn: Ron en Chantal! We zullen zsm de kalenders versturen.

fietsscheurkalender-2015-achterkant fietsscheurkalender-9juni

 

Tags: