Dat betekent niet dat ze groter worden, maar wel dat ze extra functies en capaciteit krijgen. Aan de buitenkant is er dan ook geen verschil tussen de Edge 130 en de plus uitvoering. Bij de Edge 1030 is er wel een zichtbaar verschil, want de rand van de Plus uitvoering is zwart in plaats van wit.

Edge 130 Plus

De Plus uitvoering van de Edge 130 gaat van fietscomputer naar trainingsmaatje. De nieuwkomer heeft de mogelijkheid om via externe partijen zoals TrainingPeaks je trainingen in de computer te laden. Je kunt hem ook koppelen met bijvoorbeeld je Tacx, Strava of Komoot. Deze computer heeft een zogeheten monochroom beeldscherm en dit moet ervoor zorgen dat hij ook goed leesbaar is bij fel zonlicht.

Via Garmin’s eigen Connect IQ appstore kan je extra apps en datavelden op het toestel zetten. Hij is geschikt om mee te navigeren, maar er zitten geen kaarten op het interne geheugen. Turn-by-turn navigatie is dus niet mogelijk, maar met behulp van een kruimelspoor kun je wel je favoriete routes rijden. Dit toestel kost € 199,99 en door zijn komst is de gewone Edge 130 in prijs verlaagd naar € 129,99.

Edge 1030 Plus

De Plus uitvoering is de 2.0 uitvoering van het topmodel. Qua prijs is deze met € 599,-, honderd euro duurder dan de ‘gewone’ Edge 1030. Naast dat de kleur is gewijzigd, heeft de 1030 Plus ook geen ruimte meer voor een SD-kaart. Wel is het interne geheugen met 32 GB verdubbeld ten opzichte van zijn voorganger. De processor van de 1030 Plus heeft een upgrade gehad en heeft nu dezelfde als die van de Edge 830. Deze is een stuk sneller, waardoor de route berekening sneller gaat en het touchscreen sneller zal reageren. Dit zal ook merkbaar zijn wanneer je verkeerd rijdt en de route moet worden herberekend.

Andere functie is dat je, net als de eerder genoemde Edge 130 plus, ook trainingen van externe partijen kan inladen. Een extra nieuwe functie van dit topmodel is dat hij op basis van je VO2Max en conditie verschillende trainingen aan je voorstelt. De Daily Suggested Workouts zijn trainingen die volgens Garmin bij jou passen om beter te worden. Deze trainingen zijn wel op basis van vermogen, maar daar worden trainingen op basis van hartslag in de toekomst nog aan toegevoegd volgens Garmin. Voor nu zal een vermogensmeter nog noodzakelijk zijn. Andere apps en datavelden zijn ook voor dit model te downloaden via de Connect IQ Appstore.

Voor de complete specificaties en mogelijke bundels kun je kijken op de website van Garmin.