December is de maand van de festiviteiten maar ook de maand van de aanloop naar de start van het nieuwe seizoen. En dat betekent veel nieuwe kleding en nieuwe fietsen. Vandaag liet CCC Team voor het eerst hun Giant TCR zien.

Het is de Giant TCR Advanced SL. Precies, het model dat Tom Dumoulin nog kado kreeg van Giant, maar die stond geheel in teken van Vincent Van Gogh. Giant is overgestapt van Sunweb naar CCC voor het nieuwe seizoen en dat willen ze natuurlijk graag laten zien. Er is een aantal verschuivingen geweest als het om fietssponsoren. Zo is het team van BMC in feite overgegaan in CCC (al zijn er veel nieuwe renners), maar zijn hun fietsen naar Dimension Data gegaan. Die zaten weer op Cervélo dat weer naar Sunweb is gegaan.

Alleen Laurens ten Dam en Simon Geschke, die overstappen van Sunweb, hoeven niet te wennen. Voor alle overige renners zullen de fietsen van Giant nieuw zijn. Naast de TCR zal het team ook nog met de aerodynamische Propel gaan rijden en wellicht voor Roubaix ook nog met de Defy. Voor de tijdritten zal de Trinity ingezet gaan worden. Dumoulin kon er een aardig potje op fietsen, dus het lijkt ons niet dat de renners van CCC veel te klagen hebben.

Opvallend is dat de fiets niet opvalt. Klinkt een beetje flauw natuurlijk, maar in een peloton springen ze er niet uit. De logo’s springen er wel goed uit met het wit op zwart. Die van Giant althans, want voor die van CCC moet je wel heel goed kijken, die staan alleen vrij klein op de voor- en achtervork.

“Saai”, of “raar”, denk je misschien, maar we vermoeden dat ze de fiets flink laten contrasteren met de kleding. De hoofdkleur van CCC is namelijk oranje, en dat valt natuurlijk wel goed op. Nu hadden ze de fiets ook helemaal of gedeeltelijk oranje kunnen maken, maar het lijkt erop dat ze op veilig gespeeld hebben. Nu gaan oranje en zwart heel goed samen, kijk maar naar het nieuwe tenue van Roompot.

Wat betreft de overige materiaalsponsors kunnen we het vrij kort houden. Dat zijn zijn namelijk Vittoria voor de banden en Shimano voor de groep. Al het overige komt namelijk van Giant zelf. Zoals het Contact SLR stuur, Contact SL stuurpen, de NeosTrack computer tot aan het Contact SLR zadel en bidonhouders aan toe. De wielen dus ook, al zijn dit nog altijd prototypes. Bij Sunweb reden ze er ook al mee, je herkent ze vooral aan de #overachieve stickers. Wellicht dat er dus in de loop van 2019 hier een eindproduct van op de markt zal komen.

En verder dus Shimano. Met de laatste Dura-Ace groep hoeven de renners zich daar ook geen zorgen over te maken. De fiets zal wel met Shimano’s vermogensmeter i.p.v. die van Giant uitgerust zijn. En de schijfremmen hebben we nog niet gezien, maar we kunnen wel bevestigen dat ze met de Propel en Defy wel met schijfremmen zullen rijden, maar met de TCR niet.

Hieronder de Giant Trinity voor CCC Team. De fiets waar Dumoulin onder meer Wereldkampioen mee werd. Daar zal CCC ook wel raad mee weten. Bij deze fiets is het in feite hetzelfde verhaal als bij de TCR: Alles is van Giant, behalve de banden van Vittoria en de groepset van Shimano. Misschien vind je het saai, maar het heeft ook wel weer wat stoers juist dankzij de witte decals en de gele wangen van de Corsa’s.

Via Giant

Tags: