Met de Elemento heeft het Italiaanse merk Kask een helm gemaakt die aerodynamisch is én goed ventileert. Ook scoort deze helm goed op het gebied van veiligheid. Daarnaast ziet de helm er ook nog eens goed uit, maar dat kan je wel aan Kask overlaten, als je het mij vraagt. Tot nu toe heeft Kask vooral helmen in het assortiment die goed zijn in of aerodynamica of ventilatie. Met de Elemento heeft Kask deze twee speerpunten in één helm gestopt.

De helm is sinds 2020 uitgebreid getest door de renners van Ineos – Grenadiers

Fluid Carbon 12

Kask maakt voor de Elemento gebruik van Fluid Carbon 12 aan de binnenkant van de helm. Fluid Carbon 12 is steviger dan foam waardoor er minder foam nodig is in de helm. En doordat er minder foam gebruikt wordt ontstaat er extra ruimte voor ventilatie. Door die extra ruimte voor ventilatie zijn er weer minder grote ventilatie inlaten nodig, en hierdoor is de helm aerodynamischer. Betere ventilatie en een betere luchtweerstand: alleen maar winnaars dus.

Veilig en zichtbaar

Multipod is het zelf ontworpen, 3D-geprinte pad van Kask. Doordat de pads 3D geprint zijn en niet uit stof bestaan ontstaat er een betere koeling in de helm, en het is ook nog eens veiliger. De 3D-geprinte pads zorgen ervoor dat je hoofd beter beschermd is bij een val. Mulitpod is een isotroopmateriaal, dit houdt in dat bij elke impact het materiaal hetzelfde reageert ongeacht de richting van de kracht die erop wordt uitgeoefend. De Kask Elemento heeft ook de WG11 test doorstaan, de zelf ontwikkelde veiligheidstest van Kask. Met het OCTOFIT+-verstelsysteem van Kask blijft de helm goed op het hoofd zitten en door de reflecterende streep op de helm wordt de zichtbaarheid vergroot.

Specificaties

De Kask Elemento is in 6 verschillende kleuren te verkrijgen: zwart, zilver, wit, rood, navy blue en beetle groen. In combinatie met de carbon delen van de helm ziet dit er goed uit. De Kask Elemento weegt in maat M 260 gram, net iets meer dan de Kask Valegro en de Kask Protone Icon. De prijs van de Elemento mag er zijn: aan de kassa betaal je € 375,-.

Meer info via Kask of de verdeler van Kask, Carbonbike

Tags: