De Olympische Spelen in Parijs komen eraan en ook dit jaar wordt er weer op de baan gestreden voor Olympische goud. Daarvoor komt Pinarello met een nieuwe baanfiets waar de Italiaanse selectie de ploegenachtervoling mee gaat rijden. Een fiets die allesbehalve een zacht prijsje heeft.

Bolide F HR

De fiets komt je misschien bekent voor en dat kan goed kloppen. De fiets is namelijk voortgekomen uit de fiets waar Filipo Ganna het werelduur record mee verbrak. De ribbels die te zien zijn op de zadelbuis zijn geïnspireerd op de vin van een bultrug walvis en zorgt voor minder drag. Eerder schreven we al over de Pinarello Bolide van Ganna en zijn werelduurrecord.

Het verschil is mischien niet te zien maar dit is de Carbon uitvoering van de Bolide FH R

3D geprint frame

De Bolide F HR 3D is de fiets waar de Italiaanse mannen de duur onderdelen gaan rijden. Dit frame is gemaakt van Scalmalloy. Dit is een legering van Scandium, Aluminium en Magnesium. Het meest unieke aan de fiets is dat hij met behulp van een 3D-printer is gemaakt. Ook is er een custom carbon variant, namelijk de Bolide F HR C. Deze is speciaal voor de Italiaanse dames gemaakt. Alle details en specificaties kan je lezen in het artikel waar we hierboven naar hebben geinkt. Zoals gezegd heeft deze fiets geen zacht prijsje, maar heb je nog wat geld over en ben je fan geworden dan is de Bolide F HR 3D te krijgen voor € 28.750,-. De Carbon variant is iets betaalbaarder namelijk € 12.500,-

Campagnolo wielen

Campagnolo levert hun nieuwe GHIBLI 0.9 carbon baanwielen aan de Italiaanse selectie. De wielen zijn 2-way fit, dit houdt in dat ze zowel geschikt zijn voor tubeless banden en clincherbanden. Door het C21 velgbed passen er banden van 23 tot 28 mm op. Een voorwiel weegt 980 gram en een achterwiel weegt 990 gram, samen kom je dan op een totaal van 1970 gram. De wielen zijn wel flink aan de prijs. Een voorwiel kost € 3418,- en een achterwiel kost € 3604,-. In combinatie met het frame knal je wel als snelste over de wielerbaan heen.

Meer info via Pinarello of de verdeler van Pinarello