Het maakt niet zoveel uit waar de jonge Sloveen fietst, want hij fietst vaak en veel vooraan. Zeker als de weg omhoog loopt, kun je er vanuit gaan dat hij zich laat zien. En misschien was het je al opgevallen, maar hij heeft altijd een bijzonder paar fietsschoenen aan. Als ambassadeur van het Italiaanse DMT rijdt hij rond met een paar custom schoenen, die het meest lijken op de KR1 maar dan met veters.

Custom DMT KR

Ik noem ze nu nog maar even zo, want een officiële naam voor de schoenen van Pogačar is er naar mijn idee nog niet. De custom DMT schoenen van de Sloveen waren in eerste instantie een prototype. Ze zijn qua schoen en materiaal gelijk aan de KR1, maar dan met een lichtere vetersluiting. De veterschoen is met 230 gram dan ook 10 gram lichter dan de ‘standaard’ KR1 met BOA-sluiting.

Na zijn winst in de Tour is er wel een limited edition schoen door de Italianen op de markt gebracht. De DMT KR TDF droeg Pogačar zelf ook op de laatste dag van de Tour. Deze DMT KR TDF schoenen zijn geel en er staat een handtekening van Pogačar op de neus. De schoen heeft een full carbon zool en een geweven/knit bovenwerk. Het bovenwerk heeft verschillende diktes voor een comfortabele en stevige pasvorm. De lusjes waar je de veters doorhaalt lopen langs de zijkant van de schoen en zitten vast aan de zool. Naar mijn idee trek je de schoen daardoor rondom je voet vast en het zal me niet verbazen dat dit een van de redenen is waarom Pogačar zo graag met deze schoenen rijdt.

De gele TDF uitvoering is nog maar beperkt beschikbaar en wat mij betreft mogen ze de witte uitvoering waar Pogačar nu mee rijdt snel op de markt brengen, want die vind ik mooier. Alle details van de limited edition schoen kun je vinden op de site van DMT Cycling.