De vernieuwde Shimano Equinox bril kun je best omschrijven als het broertje van de Sphyre bril. Ik denk ook dat het me daarom niet was opgevallen dat er een nieuwe bril is bij Shimano. Deze Equinox is de vierde generatie en je had hem al kunnen spotten op de neus van Niki Terpstra, Denise Betsema en Pim Ronhaar.

Ridescape of fotochromatisch

De vorm van de lens van de Equinox lijkt hetzelfde als dat van de Sphyre lens. Het grootste verschil tussen de brillen is het doorlopende montuur aan de bovenkant van de lens, bij de Equinox. De Ridescape lenzen voor de Equinox bril is er in twee uitvoeringen en dat zijn offroad en road. De offroad lens is wat lichter en daardoor kun je volgens Shimano de overgang tussen verschillende ondergronden beter zien. Naast deze twee lenzen is er ook nog een fotochromatische lens. Een meekleurende lens voor wisselende omstandigheden. Naast de twee Ridescape lenzen road en offroad zijn er nog drie andere lensen die in Shimano’s andere modellen worden gebruikt. Namelijk de lenzen extra zonnig, gravel en bewolkt.

Het montuur heeft rubbers rondom de pootjes zodat de bril goed zal blijven zitten. Het neusstukje van de bril is omkeerbaar waardoor je hem kunt aanpassen voor een brede, of smalle neus. De lenzen hebben een waterafstotende coating en een beschermlaagje tegen krassen. Het gewicht van de bril is volgens Shimano 26,2 gram en de prijs is € 99,99.

Vier kleuren

Het montuur kun je krijgen in vier kleuren. Als je een bril met de road lens zoekt, heb je keus uit mat zwart, metallic wit of metallic rood. De monturen die worden geleverd met de offroad lens zijn mat zwart of candy blue. De bril met de fotochromatische lens komt met het mat zwarte montuur. De lenzen kun je wisselen en als ik zou mogen kiezen zou ik gaan voor de candy blue bril met road lens.

Shimano heeft naast deze bril ook nog de nieuwe Aerolite P fietsbril in haar assortiment. Deze is randloos. Alle specificaties kun je vinden op de website van Shimano.