Het vervoeren van je fiets kan op vele manieren en Thule staat al jaren bekend als betrouwbare hulp daarbij. Zelf ben ik altijd erg zuinig op mijn fietsen en daarom doe ik altijd een oude doek of een stukje isolatiemateriaal tussen de klem en mijn frame. Met de Thule UpRide die afgelopen jaar werd gepresenteerd, zal dit niet meer nodig zijn, want hiermee kan je de fiets vervoeren zonder dat er een klem op je frame wordt gezet.

UpRide klemt je voorwiel
Deze fietsendrager is gemaakt voor op het dak van je auto en kan fietsen tot 20 kg vervoeren. Wanneer je de fiets op het dak zet, klem je de twee beugels op het voorwiel. De achterste beugel heeft een mechanisme waarmee je deze kan aantrekken, zodat hij het voorwiel vastzet. Het filmpje hieronder geeft hier een goed beeld van. De beugels zijn zo ontworpen dat fietsen met een bandbreedte vanaf 3 inch erin passen. Voor het vervoer van een fatbike (5 inch) is er een aparte adapter beschikbaar, zodat dit ook tot de mogelijkheden behoort. De beugels maken alleen contact met het rubber van de band. Naast dat je geen klem om je frame hebt, zal je voorwiel dus ook niet kunnen beschadigen. Het achterwiel zet je vast met een kunststof riem zoals je dit ook kent van andere fietsendragers. Deze is voorzien van een rubbertje, om ook hier beschadigingen te voorkomen.

Slot
Aan de achterzijde van de rails van de dakdrager is een slot verwerkt. De drager zelf zit vast op de auto en met behulp van een geïntegreerd slot kan je de fiets op slot zetten. Dit kabelslot werkt met dezelfde sleutel als de drager. Ideale oplossing als je de auto parkeert en je fiets onbewaakt op de parkeerplaats achterlaat. De Thule UpRide dakdrager weegt 7,7 kg en kost € 194,95.

Meer info via Thule

Comments are closed.